Witam
Na samym początku informuje, że szukałem podobnego tematu ale bez rezultatu. Jeśli jednak przeoczyłem to proszę moderatora o przeniesienie.
Wczoraj chciałem się zabrać za wymianę kapci na letnie i ku mojemu zdziwieniu gdy zacząłem rozkładać sprzęt zauważyłem brak nasadki do śruby zabezpieczającej. Jestem pewny , że przed zimą składając wszystko po założeniu zimówek ta nasadka powędrowała na swoje miejsce. No ale nie ma co rozmyślać. Fakt jest taki, że tej nasadki brak i teraz trzeba coś poradzić. Może jest ktoś z Białegostoku lub okolic kto posiada taką samą nasadkę? poniżej foto:
W salonie SEAT powiedzieli mi, że jest 18 kombinacji
i że jeśli posiadam kod to mi zamówią-koszt ok 40-50zł. Mam papiery od tego auta bo jest krajowy ale żadnego kodu tam nie widzę. Pojechałem do SKODY, wyszedł pan z małą walizeczką a tam ok 20szt. nasadek i mówi, że zaraz coś dobierze. Po przymierzał i jedna sztuka PRAWIE PASOWAŁA-weszła ok 1-1,5 mm na śrubę i powiedział że trzeba będzie dobijać młotkiem. Kurczę to tez nie rozwiązanie. Typ tej nasadki która prawie pasowała to 8D0601139E055
W salonie VW nie pomogli, koszt usunięcia kompletu śrub ok 100zł.
Panowie co robić? Pomoże ktoś? Jeśli ktoś ma taka nasadkę to mogę podjechać. Czy olać to i usuwać te śruby u jakiegoś mechanika?