Na samym początku informuje, że szukałem podobnego tematu ale bez rezultatu. Jeśli jednak przeoczyłem to proszę moderatora o przeniesienie.
Wczoraj chciałem się zabrać za wymianę kapci na letnie i ku mojemu zdziwieniu gdy zacząłem rozkładać sprzęt zauważyłem brak nasadki do śruby zabezpieczającej. Jestem pewny , że przed zimą składając wszystko po założeniu zimówek ta nasadka powędrowała na swoje miejsce. No ale nie ma co rozmyślać. Fakt jest taki, że tej nasadki brak i teraz trzeba coś poradzić. Może jest ktoś z Białegostoku lub okolic kto posiada taką samą nasadkę? poniżej foto:

W salonie SEAT powiedzieli mi, że jest 18 kombinacji
i że jeśli posiadam kod to mi zamówią-koszt ok 40-50zł. Mam papiery od tego auta bo jest krajowy ale żadnego kodu tam nie widzę. Pojechałem do SKODY, wyszedł pan z małą walizeczką a tam ok 20szt. nasadek i mówi, że zaraz coś dobierze. Po przymierzał i jedna sztuka PRAWIE PASOWAŁA-weszła ok 1-1,5 mm na śrubę i powiedział że trzeba będzie dobijać młotkiem. Kurczę to tez nie rozwiązanie. Typ tej nasadki która prawie pasowała to 8D0601139E055W salonie VW nie pomogli, koszt usunięcia kompletu śrub ok 100zł.
Panowie co robić? Pomoże ktoś? Jeśli ktoś ma taka nasadkę to mogę podjechać. Czy olać to i usuwać te śruby u jakiegoś mechanika?
Gdybyś coś znalazł to daj znać.
Jak masz to przy stalówkach to problemu nie ma, ja to miałem przy alu i jakoś sobie poradziłem