Złodzieje / Kradzieże

Tematy ogólno-techniczne
s
skrzysieks
Forumowicz
Auto: Opel
Model: Insignia

Złodzieje / Kradzieże

Post autor: skrzysieks »

Kradli , kradną i będą kraść. Taki kraj ...
Awatar użytkownika
DzieX
Administrator
Auto: Seat
Model: Toledo 1M
Kontakt:

Złodzieje / Kradzieże

Post autor: DzieX »

Na kraj jest zawsze najłatwiej zrzucić.. A to kwestia ludzi, którym się nie chce wziąć do uczciwej roboty..
SEAT Toledo .:R32 4x4: forum facebook blog | VW Polo | RENAULT Laguna | SEAT Leon
Awatar użytkownika
Dawid1992P
Forumowicz

Złodzieje / Kradzieże

Post autor: Dawid1992P »

Dokładnie wymówki ludzi ktorzy nie chca robic albo wybrzydzają, jak ktos chce to sie zawsze jakas robota znajdzie za 1200 ale zawsze.
Awatar użytkownika
SGL79
Forumowicz
Auto: 1M
Model: 1.6 8V

Złodzieje / Kradzieże

Post autor: SGL79 »

Dzisiaj pojawił się artykuł na Interii "Jakie samochody giną w Polsce najczęściej" . Według rankingu za ubiegły rok Seat Leon był szóstym najczęściej kradzionym autem w naszym kraju. Hmm, ciekawe jak to się ma do Tolka, bo całej listy tam nie ma. Link do art: http://motoryzacja.interia.pl/wiadomosc ... st69679584
i
igi84
Forumowicz
Auto: Toledo 1M
Model: 1.9 TDI AHF

Złodzieje / Kradzieże

Post autor: igi84 »

Dawid1992P pisze:za 1200 ale zawsze.

No właśnie za 1200 to nie jest pieniądz.
Awatar użytkownika
Centek15
Forumowicz
Auto: Seat Toledo 1L
Model: 2.0 16V ABF

Złodzieje / Kradzieże

Post autor: Centek15 »

haszczu pisze:Dawid1992P, może nie wypowiadaj sie o upodobaniach co do klubów itp bo Roxon Cię przeswieci :p

Najgorsze jest własnie to, że najczęściej kibice (pseudokibice oczywiście) rozwalają SWOJE miasto i niszczą mienie ludzi ze swojego miasta zamiast wbić się do "konkurencji"...
Nie jestem kibicem chociaż byłem na kilku meczach górnika i wiem jak to wygląda... psychole pierd*lone za przeproszeniem (nie wszyscy rzecz jasna)...
Ostatnio też pod oknem śpiewali coś o górniku i łamali lusterka w samochodach w mieście, gdzie większość jest właśnie za górnikiem... nie rozumiem takiego zachowania... .

No ale nie ważne. Co do kradzieży i zarobków w naszym kraju nie ma o czym mówić nawet. Są ludzie których ustawili rodzice, są tacy którzy sami się za coś wzięli, a są też złodzieje i menele, którzy żerują na innych. Tak samo jak są i będą ludzie, którzy nie kradną tylko po prostu mają zryty beret i wyrywają części z aut, a potem wyrzucają 200m dalej w krzaki - tak po prostu.

igi84 pisze:
Dawid1992P pisze:za 1200 ale zawsze.

No właśnie za 1200 to nie jest pieniądz.

To niestety jest racja... niby zawsze coś i lepsze to niż nic - ale za to się nie da wyżyć. Polski rząd udaje, że tego nie widzi.
Był: 1L 2.0 8v 2E 115KM 1992r
/viewtopic.php?t=6298
Jest: 1L 2.0 16v ABF 159KM 1995r :)
/viewtopic.php?t=7999
Obrazek Obrazek
Awatar użytkownika
Sony
Administrator
Auto: Seat Toledo 1M
Model: 1.9 TDI ASV++
Kontakt:

Złodzieje / Kradzieże

Post autor: Sony »

To już kur.. przechodzi wszelkie granice. Ktoś mnie pozbawił środkowej dolnej kratki ze zderzaka. A polityka jest za***ista, bo taka kratka od zderzaka TS kosztuje nowa ok. 200zł. Jakby tego było mało boczne dolne kratki od halogenów kosztuję ok. 50zł. Je*ana polityka ASO. Nowy skrót, a nawet dwa skróty: HWDA and HWDZ

Jakby ktoś miał jakąś używkę to proszę o wiadomość.
s
sprat
Forumowicz
Auto: Seat Toledo 1M
Model: 1.9 TDI ASV

Złodzieje / Kradzieże

Post autor: sprat »

SGL79 pisze:Dzisiaj pojawił się artykuł na Interii "Jakie samochody giną w Polsce najczęściej" . Według rankingu za ubiegły rok Seat Leon był szóstym najczęściej kradzionym autem w naszym kraju. Hmm, ciekawe jak to się ma do Tolka, bo całej listy tam nie ma. Link do art: http://motoryzacja.interia.pl/wiadomosc ... st69679584

No właśnie też się zawsze nad tym zastanawiałem - czy Tolki kradną, przecież Leon to to samo :-)
Gadalem z policjantem z mojej dzielnicy - on całkiem się zdziwił, że wogóle pytam o takie stare auto (2002) i stwierdził, że teraz na topie są nowe japońskie (Honda Accord, Avensis, itp) a Seat to raczej pojedyncze sztuki, jak wogle.
Awatar użytkownika
Dawid1992P
Forumowicz

Złodzieje / Kradzieże

Post autor: Dawid1992P »

sprat, Na takie artykuły trzeba patrzeć z przymrużeniem oka :]
A
Andy7805

Złodzieje / Kradzieże

Post autor: Andy7805 »

Jestem nowy chciałem opisać przypadłości z moim Toledo. Dokładnie rok temu wychodzę rano patrzę na zderzak a tu brak bananków oraz kratek pod halogenami, oczywiście kupiłem u gościa te elementy za 150 zł był to typowy paser lub złodziej bo widać ze rozglądał się na wszystkie strony czy gliny zaraz nie wpadną.

Zrobiłem tak załatwiłem super klej "Scotch Welda" 3M który spaja praktycznie elementy plastikowe. Przykręciłem kratki wkrętami oraz osadziłem klejem podobnie zrobiłem z bananami.

W ubiegły weekend przyszedł znowu jakiś zasrany łeb i zawalił mi zaślepki spryskiwaczy reflektorów , ale zabierał się też za banany oraz kratki i tutaj dał sobie spokój bo coś nie chciało wychodzić ze zderzaka haaaa...

Dzwoniłem do ASO 73zł jedna strona oni chyba spadli z konia. Jak dopadnę z Golfa IV zaslepki odłączę spryskiwacze i zakleję te dziury i będę miał spokój na chwilę.
ODPOWIEDZ