Warunki na drogach...

Luźne gadki o wszystkim
Awatar użytkownika
migacz1981
Forumowicz
Auto: Seat Toledo 1M
Model: 1.9 TDI ASV

Warunki na drogach...

Post autor: migacz1981 »

bartekmk pisze:migacz1981 napisał/a:
zjedź na zjeździe "Strzegom-Rawicz" i dalej w kierunku Rawicza DW nr 345 aż do DK nr 94 w Wilczkowie tam w lewo i prosto przez Prochowice aż do Lubina

nigdy więcej.. co za droga.. reszta trasy znośna.
Postoisz w Legnicy i Lubinie to zmienisz zdanie,wiem co piszę bo jeżdże co drugi dzień a w sezonie makabra szczególnie na skrzyżowaniu 3 i 94 w Legnicy a potem w Lubiniu koło Statoil.Poza tym tylko 345 jest dziurawa a reszta jest c
Obrazek
"TITKO je poźiątku"
Awatar użytkownika
bartekmk
Forumowicz
Model: ASV++

Warunki na drogach...

Post autor: bartekmk »

panowie z dolnego slaska, jak wyglada droga z A4 do jeleniej? jade do szklarskiej i tego odcinka boje sie najbardziej. pewnie te 100km bede jechal dluzej niz poprzednie 200.. jakies info odnosnie stanu drog?
l
lolek
Forumowicz
Model: 1.9 TDI

Warunki na drogach...

Post autor: lolek »

Odswieze troche temat.
Wybieram sie za tydzien w dlugi weekend (czwartek) do wrogow na zachod do Hamburga. Ostatnio w necie wyczytalem, ze na bramkach autostradowych w okolicy 3miasta ludzie stali po 3-4 h zeby zjechac. I teraz mam pytanie czy ktos ostatnio w zwykly weekend czy jakis inny dlugi weekend jechal A2 na zachod? Trzeba stac w kolejkach przy bramkach? Bo moze sie okaze, ze jednak lepiej jechac stara trasa. Ciut wiecej sie spali ale moze bedzie szybciej. Zwlaszcza, ze kilka bramek trzeba zaliczyc a 15-20 minut na kazdej bramce moze sporo droge przeciagnac.
Z góry dzieki za info.
Awatar użytkownika
damian1231795
Forumowicz
Model: 1.8 20V

Warunki na drogach...

Post autor: damian1231795 »

Witam. Wie ktoś może jak obrać trasę z Kielc do Ełku aby było najszybciej? Dobrze by chyba było ominąć warszawę?
Zauważyliście, że każdy jadący wolniej od nas to palant, a szybciej - szaleniec???

Nic na siłę , lewy pas , gaz i płynę ......:)
Awatar użytkownika
dominik
Forumowicz

Warunki na drogach...

Post autor: dominik »

damian1231795, zależy w jakich porach pojedziesz. JA jak latałem do Białegostoku ( trasa nam się częściowo pokrywa) to wolałem lecieć przez Warszawę. Raz pojechałem, że w Grójcu odbiłem aby ominąć Warszawę, ale droga wąska i nieciekawa do wyprzedzania a dużo ciężarówek jeździ.
Awatar użytkownika
damian1231795
Forumowicz

Warunki na drogach...

Nie wiem jeszcze o której dokładnie ale myślę że o 7 był bym w warszawie a wtedy zaczyna się największy ruch na drogach. Właśnie słyszałem żeby ominąć stolice to trzeba odbić w Grójcu na Górę Kalwarie ale nie wiem czy jest sens właśnie. Mapy pokazują przez Warszawę.
Zauważyliście, że każdy jadący wolniej od nas to palant, a szybciej - szaleniec???

Awatar użytkownika
dominik
Forumowicz

Warunki na drogach...

możesz ominąć najgorszy korek który jest w Raszynie. https://maps.google.pl/maps?saddr=e%C5% ... via=1&z=14

Jak już Raszyn ominiesz to zostają Ci tylko Marki i jesteś w domu ;)
l
lolek
Forumowicz

Warunki na drogach...

Post autor: lolek »

Przypomne, ze trasa AK jest w remoncie. Jesli bedziesz jechal o 7 w strone Marek to dasz rade przes trase sie jakos przetoczyc. Zwolnisz tylko przed samym mostem. Rano w Markach jest pusto. Ale jesli bedziesz jechal ok 15 to szykuj 30 minut na korek przed mostem Grota. Sa ferie wiec Marki nie sa zapchane jakos bardzo.
Awatar użytkownika
damian1231795
Forumowicz

Warunki na drogach...

Czyli rozumie że nie ma sensu jechać przez Górę Kalwarię tylko muszę ominąć Raszyn i kierować się na Marki . Dzięki za info

Awatar użytkownika
dominik
Forumowicz

Warunki na drogach...

też zależy czym pojedziesz. Ja jechałem plandeczakiem więc od grójca była lipa bo nie miałem się za bardzo jak rozpędzać a jak wyleciałem z warszawy to było lepiej bo było po dwa pasy albo długie proste ;)
ODPOWIEDZ