[1M] Czujnik otwartych drzwi

Wszystko o elektryce w aucie
ODPOWIEDZ
A
ADIWWL

Post autor: ADIWWL »

mam taki problem ostatnio jakoś dziwnie zachowuje sie chyba czujnik otwartych dzwi od kierowcy jak otwieram drzwi to sie nie zapala światło w kabinie a czasem się zapala ale nie gaśnie a czasem się zapala podczas jazdy na początku pomagało otwarcie i zamknięcie drzwi pozostałych drzwiach jest ok muszę to jakoś naprawić bo trochę mnie to wk...
Gdzie ten czujnik jest zamontowany ????
a może to wina czegoś innego ??
Ostatnio zmieniony 02 lut 2010, 11:44 przez ADIWWL, łącznie zmieniany 3 razy.
D
DENEBO
Forumowicz
Kontakt:

Post autor: DENEBO »

Nie powiem Ci na 100%, ale słyszałem że jest przy samym zamku... :oops:
Awatar użytkownika
Dorsik
Forumowicz
Kontakt:

Post autor: Dorsik »

A działa Ci "brzęczyk" przy otwieraniu drzwi, kiedy masz włączone światła? (tzn przypomnienie, ze nie wyłączyłeś świateł)
Live to drive, drive to die
www.seat-team.pl
A
ADIWWL

Brzęczyk też nie działa zachowuje sie jakby niebyły otwarte drzwi
Też tak mi się wydaje ze ten czujnik jest w samym zamku ( kilka miesięcy temu rozbierałem drzwi od kierowcy i ułamał mi sie zaczep od tej blachy ale go naprawiłem i może coś tam źle złożyłem i woda się gdzieś dostała i teraz głupieje no nic pozostaje znowu rozebrać a zimno )
Awatar użytkownika
Dorsik
Forumowicz
Kontakt:

ADIWWL pisze:Też tak mi się wydaje ze ten czujnik jest w samym zamku

Dokładnie tak, niestety wiąże się to z wymianą całego zamka, koszt ok 500zł
Ewentualnie poszukaj samej krańcówki, ale koniecznie od drzwi kierowcy (nie pasażera bo nie pasuje) i wymień samą krańcówkę. Niestety dość trudno ją dostać bo to częsty problem w tym modelu.
www.seat-team.pl
D
DENEBO
Forumowicz
Kontakt:

Post autor: DENEBO »

Skoro jest to częsty problem w tym modelu - to wg mnie częsci powinno być pod dostatkiem :-D ;-)
f
filmad
Forumowicz

Post autor: filmad »

A jeśli czujesz się na siłach i masz możliwości możesz sam wymienić zamek używka działająca koszt 100-150 zł jest z tym trochę zabawy ja kupiłem zamek i się naprawiło same ze strachu :)
Awatar użytkownika
Dorsik
Forumowicz
Kontakt:

DENEBO pisze:Skoro jest to częsty problem w tym modelu - to wg mnie częsci powinno być pod dostatkiem :-D ;-)

Problem polega na tym, że sama krańcówka nie występuje osobno jako część zamienna. Trzeba wyjąc sobie z jakiegoś innego zamka :-P
www.seat-team.pl
w
ww200
Forumowicz

Post autor: ww200 »

Albo zaczyna padać moduł komfortu.Niestety mam to samo i krańcówka działa,na dodatek po jakimś czasie padło podnoszenie szyby u pasażera.Dobrze że kierowca ze swojej strony może podnieść szybę,oczywiście informuję że przełącznik szyb pasażera jest sprawny :mrgreen: .Teraz czekam kiedy nie będę mógł wejść do samochodu :lol:
A
ADIWWL

mam nadzieje ze nie padnie moduł komfortu na razie wszystko działa poza włączaniem światła w kabinie i w drzwiach podejrzewam bardziej ze źle podłączyłem kostkę i spadła lub się woda dostała
ODPOWIEDZ