mam taki problem ostatnio jakoś dziwnie zachowuje sie chyba czujnik otwartych dzwi od kierowcy jak otwieram drzwi to sie nie zapala światło w kabinie a czasem się zapala ale nie gaśnie a czasem się zapala podczas jazdy na początku pomagało otwarcie i zamknięcie drzwi pozostałych drzwiach jest ok muszę to jakoś naprawić bo trochę mnie to wk... Gdzie ten czujnik jest zamontowany ???? a może to wina czegoś innego ??
Ostatnio zmieniony 02 lut 2010, 11:44 przez ADIWWL, łącznie zmieniany 3 razy.
Brzęczyk też nie działa zachowuje sie jakby niebyły otwarte drzwi
Też tak mi się wydaje ze ten czujnik jest w samym zamku ( kilka miesięcy temu rozbierałem drzwi od kierowcy i ułamał mi sie zaczep od tej blachy ale go naprawiłem i może coś tam źle złożyłem i woda się gdzieś dostała i teraz głupieje no nic pozostaje znowu rozebrać a zimno )
ADIWWL pisze:Też tak mi się wydaje ze ten czujnik jest w samym zamku
Dokładnie tak, niestety wiąże się to z wymianą całego zamka, koszt ok 500zł
Ewentualnie poszukaj samej krańcówki, ale koniecznie od drzwi kierowcy (nie pasażera bo nie pasuje) i wymień samą krańcówkę. Niestety dość trudno ją dostać bo to częsty problem w tym modelu.
A jeśli czujesz się na siłach i masz możliwości możesz sam wymienić zamek używka działająca koszt 100-150 zł jest z tym trochę zabawy ja kupiłem zamek i się naprawiło same ze strachu
Albo zaczyna padać moduł komfortu.Niestety mam to samo i krańcówka działa,na dodatek po jakimś czasie padło podnoszenie szyby u pasażera.Dobrze że kierowca ze swojej strony może podnieść szybę,oczywiście informuję że przełącznik szyb pasażera jest sprawny .Teraz czekam kiedy nie będę mógł wejść do samochodu
mam nadzieje ze nie padnie moduł komfortu na razie wszystko działa poza włączaniem światła w kabinie i w drzwiach podejrzewam bardziej ze źle podłączyłem kostkę i spadła lub się woda dostała