Witam
Posiadam Toledo II z 2002r i mam problem z centralnym zamkiem a mianowicie nie działa z pilota.
Gdy wkładam kluczyk w drzwi i przekręcam to wszystko się zamyka, przekręcając w drugą stronę wszystko otwiera czyli ok. Odsuwanie i zasuwanie szyb po przekręceniu kluczyka w drzwiach też działa. Byłem u elektryka który podpiął pod kompa i powiedział mi że kluczyk jest zaprogramowany dobrze i że wysyła sygnał do modułu komfortu ale ten że moduł dalej nic z tym nie robi i powiedział żebym wymienił moduł na nowy o tym samym oznaczeniu ( 1C0959799E ). Czytałem też o mikro złączach w drzwiach, że lubią się psuć i nie wiem za co mam się brać w pierwszej kolejności. Oświetlenie kabiny działa wzorowo, nie działają lampki w tylnych drzwiach i nie działa brzęczyk od świateł. Dziś podpiąłem samochód pod kompa i w module komfortu wyskoczył błąd " 928 Mechanizm zamka centralnego, drzwi kierowcy - F220 ". W necie znalazłem informacje jak kodować w vagu i zaprogramowałem sobie ryglowanie drzwi po przekroczeniu 20km/h
czyli moduł chyba sprawny ?
Proszę o pomoc i z góry dziękuję za odpowiedzi
Aha i jeszcze jedno, pilot przestał działać z dnia na dzień i mogę to powiązać (chyba ) z wymianą radio w samochodzie i montażem skrzyni w bagażniku. Radio działało tylko na włączonym zapłonie, pojechałem z tym do elektryka i coś tam zrobił z masą że radio działa bez kluczyka w stacyjce i zaraz po tym się popsuło.. poprawcie mnie jeśli to nie ma znaczenia, jestem trochę laikiem