[1L] Problem ze światłami drogowymi (długimi)

Oświetlenie zewnętrzne i wewnętrzne naszych Tolków.
Awatar użytkownika
remiq
Zasłużony
Auto: Passat B5/Octavia 1U
Model: 1,9TDI AJM/1,9TDI AGR

Post autor: remiq »

migacz1981 pisze:lampy te jezdżą w AAZ-cie z Zabrza w kolorze szarym jak dobrze pamiętam a właściciel po 50-tce

podaj adres, numer rejestracyjny itp., to od wtorku będą jeździły u mnie :) :P
Możemy wróżyć z fusów, ale najpierw musimy je POMACAĆ

Były: Seat Toledo 1/,6i=>1,9D '94 |Audi 80 B4 2,0E '91 | Citroen Saxo 1,5D '99
Jest: Volkswagen Passat B5 1,9TDI '00 | Skoda Octavia 1U 1,9TDI '99
k
konieczko23
Forumowicz

Post autor: konieczko23 »

Wiecie co? jednak dzisiaj zmienię na zwykłe żarówki, takie jakie były przed zmianą, z czasem sobie kupię jakieś dobre żarówki Bluevision za 80zł czy coś w tym stylu i będę zadowolony równie dobrze :-)
WSZYSTKIE CZĘŚCI DO MAZDY 6 !!
Najtaniej!!

782 073 916
Awatar użytkownika
Sony
Administrator
Auto: Seat Toledo 1M
Model: 1.9 TDI ASV++
Kontakt:

Post autor: Sony »

konieczko23, brawo za przemyślaną decyzję :)
D
Dill
Forumowicz

Post autor: Dill »

Witam
Panowie mam problem z długimi światłami, mianowicie nie mogę ich włączyć na stale, natomiast mogę puścić tak zwanego "zajączka" (mrugnąć nimi) jak przytrzymam manetkę tak świecą.
m
mcsurf
Forumowicz

Post autor: mcsurf »

Dill, żeby włączyć "długie" odpychasz manetkę od siebie a nie przyciągasz do siebie
Seat Toledo II, 1.9 TDI 110 KM, 2000r
D
Dill
Forumowicz

mcsurf pisze:Dill, żeby włączyć "długie" odpychasz manetkę od siebie a nie przyciągasz do siebie

Tak robię ale nie chcą się zapalić.
Awatar użytkownika
CandyCane
Forumowicz

Post autor: CandyCane »

Mam tak samo u mnie, ale ...

W pozycji "0" świecą mi tak jakby światła dzienne. Tj. mniejsza moc podawana na zwykłe żarówki mijania. (W tej pozycji nie mam możliwości zapalenia świateł drogowych na stałe - mogę tylko mrugnąć.)
W pozycji "postojowe" mam postojowe.
W pozycji "mijania", mam normalne światła mijania i tu mogę mrugać jak i włączyć światła drogowe na stałe.
Sprawdz, czy u Ciebie nie ma takiego rozwiązania.
D
Dill
Forumowicz

Niestety tez nie pala się.
m
microcster
Forumowicz

Post autor: microcster »

Panowie . Ja mam również problem ze światłami drogowymi w swoim Tolku. Mianowicie nie moge ustawić sobie dobrze świateł. Byłem ostatnio u mechanika zeby mi te swiatła ustawił. I okazało sie ze , jak dobrze sobie ustawie mijania to drogowe swieca po drzewach. Mechanik ustawiał te swiatła recznie tymi pokretłami. Bo nie działa mi regulacja z silniczka . Musiałem sobie światełka ustaiwc tak ze mijania mam jak najwyzej żebym jako tako cos widział w nocy bo jak długie mam dobrze ustawione to mijania oswietlaja tylko kilka metrów . Strach jezdzic :) I teraz moje pytanie. Otworzyłem sobie obudowe switeł od wewnatrz i widze ze mam tylko jeden silniczek z prawej strony od regulacji . Czy mozliwe jest to ze regulacja nie działa bo nie ma zamknietego obwodu z drugiej strony . Jak dokupie drugi silniczek to regulacja moze zadziałac i mechanizm ruszy??? czy bede zmuszony jezdzic na długich które bez silniczka przy optymalnym ustawieniu mijania swieca po koronie drzew???
a
arek1600

Światła drogowe...

Post autor: arek1600 »

Witam od pewnego czasu mam problem ze światłami drogowymi. Zaczne od początku mam włączony tryb skandynawski po uruchomieniu silnika włączają mi się żarówki świateł drogowych które świecą tylko 30% wszystko działało dobrze teraz jak włączę światłą drogowe (długie) pali mi się tylko jedna żarówka... Wymieniłem ją ale z myślą, że i tak nic to nie da, ponieważ w światłach dziennych ona świeci.
ODPOWIEDZ