Wiecie co? jednak dzisiaj zmienię na zwykłe żarówki, takie jakie były przed zmianą, z czasem sobie kupię jakieś dobre żarówki Bluevision za 80zł czy coś w tym stylu i będę zadowolony równie dobrze
Witam
Panowie mam problem z długimi światłami, mianowicie nie mogę ich włączyć na stale, natomiast mogę puścić tak zwanego "zajączka" (mrugnąć nimi) jak przytrzymam manetkę tak świecą.
W pozycji "0" świecą mi tak jakby światła dzienne. Tj. mniejsza moc podawana na zwykłe żarówki mijania. (W tej pozycji nie mam możliwości zapalenia świateł drogowych na stałe - mogę tylko mrugnąć.)
W pozycji "postojowe" mam postojowe.
W pozycji "mijania", mam normalne światła mijania i tu mogę mrugać jak i włączyć światła drogowe na stałe.
Sprawdz, czy u Ciebie nie ma takiego rozwiązania.
Panowie . Ja mam również problem ze światłami drogowymi w swoim Tolku. Mianowicie nie moge ustawić sobie dobrze świateł. Byłem ostatnio u mechanika zeby mi te swiatła ustawił. I okazało sie ze , jak dobrze sobie ustawie mijania to drogowe swieca po drzewach. Mechanik ustawiał te swiatła recznie tymi pokretłami. Bo nie działa mi regulacja z silniczka . Musiałem sobie światełka ustaiwc tak ze mijania mam jak najwyzej żebym jako tako cos widział w nocy bo jak długie mam dobrze ustawione to mijania oswietlaja tylko kilka metrów . Strach jezdzic I teraz moje pytanie. Otworzyłem sobie obudowe switeł od wewnatrz i widze ze mam tylko jeden silniczek z prawej strony od regulacji . Czy mozliwe jest to ze regulacja nie działa bo nie ma zamknietego obwodu z drugiej strony . Jak dokupie drugi silniczek to regulacja moze zadziałac i mechanizm ruszy??? czy bede zmuszony jezdzic na długich które bez silniczka przy optymalnym ustawieniu mijania swieca po koronie drzew???
Witam od pewnego czasu mam problem ze światłami drogowymi. Zaczne od początku mam włączony tryb skandynawski po uruchomieniu silnika włączają mi się żarówki świateł drogowych które świecą tylko 30% wszystko działało dobrze teraz jak włączę światłą drogowe (długie) pali mi się tylko jedna żarówka... Wymieniłem ją ale z myślą, że i tak nic to nie da, ponieważ w światłach dziennych ona świeci.