Źle pali poniżej 10 stopni

Wszystko o silnikach wysokoprężnych
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
futrosky
Forumowicz
Auto: Seat Toledo 1M
Model: 1.9 TDI

Post autor: futrosky »

kornat, no jak jest zły kąt wtrysku to co teraz zrobić ? Jechać do nich i powiedzieć żeby sprawdzili czy dobrze wszystko ?
Awatar użytkownika
kornat
Forumowicz
Model: 1.9 TDI AHF

Post autor: kornat »

Jak nie ma vaga to mogą sprawdzić. Ale jak będzie dobrze jarać to szkoda sobie głowę zawracać.
s
szymekgd
Forumowicz

Post autor: szymekgd »

kornat, no jak jest zły kąt wtrysku to co teraz zrobić ?

Zacznij od kupienia kabelka: do sprawdzenia kąt wtrysku i podbicia rozruchowa dawka paliwa, można też pomyśleć o wydłużeniu czasu grzania świec. Bez kabla nic nie zrobisz.
Michal
k
kristoferek
Forumowicz

grzanie swiec

Post autor: kristoferek »

koledzy bylem na kapie i koles sprawdzal mi kont wtrysku paliwa i tak dalej nawet czy swiece grzeja jak to robil to az swiatlo przygasalo nie wiem bo nie znam sie zbytnio na elektryce wiec mu wierze co mowi i co robi ale jest wszystko wporzadku.A tak z innej beczki jak pale rano to troche kuleje i musze grzac 2 lub 3 razy swiece
Awatar użytkownika
kornat
Forumowicz
Model: 1.9 TDI AHF

Post autor: kornat »

To widocznie świece już nie grzeja jak należy. Co że nie są całkowicie spalone nie znaczy że dobrze grzeją.
s
szymekgd
Forumowicz

kristoferek pisze:A tak z innej beczki jak pale rano to troche kuleje i musze grzac 2 lub 3 razy swiece

Czyli: "można też pomyśleć o wydłużeniu czasu grzania świec"
Michal
P
PIOTREK52125
Forumowicz

Post autor: PIOTREK52125 »

szymekgd, zastanawiam sie nad regenracją rozrusznika ja sam walczę z takimi objawami od 2 lat zrobiłem prawie wszystko z wyjątkiem własnie rozrusznika co ciekawsze u mnie jest tak ze problemy pojawiają sie w temperaturach +5 -5 a niższa temperatura juz jest ok. poprzedniej zimy odpalił mi przy -26 na strzała a - 5 byly problemy
s
szymekgd
Forumowicz

PIOTREK52125, przy zimnym silniku paliwo jest podawane praktycznie od razu i prędkość wału nie ma dużego znaczenia, przy ciepłym rozrusznik kręci wałem do ok. 250obr i dopiero następuje wtrysk paliwa, więc czy regeneracja pomoże?
Michal
P
PIOTREK52125
Forumowicz

Post autor: PIOTREK52125 »

szymekgd, to od czego zacząć pompa ,wtryski ?
s
szymekgd
Forumowicz

PIOTREK52125, jeździć?

Zwiększałeś dawkę i wydłużałeś czas grzania świec? Ja mam ustawioną w adaptacji na maxa (długo kręciłem na ciepłym), wydłużyłem grzanie świec >7st, kąt przyśpieszony do 69, roczny aku, nowe świece i odpukać nie narzekam...Pompa stara, wtryski wymieniłem, ale zmiany nie odczułem przy odpalaniu.
Michal
ODPOWIEDZ