Panowie założyłem Weiteca -40 i przód skacze jak piłka. Tył jest w porządku bo mam nowe amortyzatory.
Morał z tego taki że mam do wymiany x przodu amory. Jakiewybrać ?
Nie koniecznie najpierw zobacz czy się nie oparł przód na odbojach jeśli tak to masz winowajce każdy mi tak mówił ze na gwincie jest ping pong po dopasowaniu odbojów i regulacjach które mi trochę zajęły jeździ się bardzo komfortowo i niech mi nie mówią ludzie ze taczka się robi na gwincie
Chciałbym obniżyć trochę mojego tolka i mam pytanie:
- mam 1.8 benzynę + lpg
- przewożę często pełen stan
- od czasu do czasu do pełnego stanu dochodzi bagaż
Jakie sprężyny będą dla mnie odpowiednie?
Chciałbym żeby przy pełnym stanie w aucie, nie poleciał jeszcze 4 cm
Co polecacie?
Z góry dzięki
Było 1.8 20v AGN 125KM
Było 1.8 20VT AUQ 180KM
Było 1.9 TDI ASV 110KM
Jest Leon 1.8T AUQ 180KM
Witam, Irytuje mnie przyczepność mojego toledo II 99r 1.9 TDI, przesiadłem się na niego z Hondy no i może dlatego wydaje mi się że lata po ulicy, przechodząc do "SEDNA" myślałem o założeniu sprężyn obniżających, oświećcie mnie, gdzieś słyszałem że do -35mm nie ma potrzeby zmieniać amortyzatorów na tzw. "sportowe"(no i wolałbym nie wymieniać jeśli nie jest to konieczne ponieważ amorki wymieniane były 2 miesiące temu) po 2 chcę zmieścić do tego jakieś alu, 16"/17", ma być bardziej twardo i ładniej optycznie . Prosiłbym o jakąś sugestię, radę, budżet oczywiście ograniczony (jestem studentem)-najlepiej jak to wszyscy by chcieli w miarę tanio i dobrze
Ja jeżdżę od maja na H&R w Tolku. We wrześniu byłem na przeglądzie i sprawność amortyzatorów to przód 78% a tył 75% więc chyba sie da jeżdzić A w prowadzeniu poprawiło się znacznie bo w zakrętach trzyma się jak głupi. A na konforcie dużo nie straciłem
skrzysieks pisze:sprawność amortyzatorów to przód 78% a tył 75%
Z tą sprawnością to ostatnio zgłupiałem. Pojechałem na przegląd Octavią ojca. Amortyzatory z tyłu wymienione nieco ponad miesiąc wcześniej, a tu mi wywala, że 73%. Chciałem bić dziada, a ten mi mówi, że to nie sprawność danych amortyzatorów, a skuteczność tłumienia - im twardsze (np. sportowe), tym skuteczność większa i że moje widzi po wykresie, że są jak nowe. Jak to jest?
Możemy wróżyć z fusów, ale najpierw musimy je POMACAĆ