Małe autko dla dziewczyny do 5tys zł

Awatar użytkownika
przemekg41
Forumowicz
Auto: Seat Toledo 1M
Model: 1.9 TDI

Post autor: przemekg41 »

marek_igor dzięki za linka na pewno go sobie przejrzę trochę daleko żeby jechać za takim autem ale jak stan bylby dobry to czemu nie bo u nas to porażka.
Na przyklad wczoraj znalazlem takie ogloszenie
http://otomoto.pl/volkswagen-polo-C29651734.html
niby ladne dzwonie pytam w jakim stanie jak z rdzą wszystko mialo być w porządku no więc jadę mówię może coś ladnego będzie. Oglądam auto z zewnątrz w porządku i tylko to bylo w porządku. Patrze pod spód progów nie ma podloga jak u flinstonów normalnie dziury takie że rękę wsadzilem do środka auta, odpalilem to polo a tam jeszcze gorzej normalnie szrot. Mówię do gościa że to jest to auto które przyjechalem zobaczyć a ten nic mówię że tam są takie dziury że woda się leje do środka a on mi na to że żona jeździ tym autem a on nic nie wie. Zabralem się i wrócilem do domu bo szkoda bylo nerwów :)
Awatar użytkownika
marek_igor
Forumowicz
Auto: Alfa 166
Model: 2.4 jtd

Post autor: marek_igor »

trzeba było się jeszcze przejechać. Ten silnik to naprawdę masakra. W tej kasie kupisz ładnego diesla, a to niebieskie to widać, że robione...
Awatar użytkownika
przemekg41
Forumowicz
Model: 1.9 TDI

Post autor: przemekg41 »

marek_igor wolalem nie wsiadać do tego bo jeszcze bym dziurę wybil w podlodze :) i coraz bardziej myślę nad tym sdi co mówisz muszę to obejrzeć :)
Awatar użytkownika
CandyCane
Forumowicz

Post autor: CandyCane »

Może ktoś to potwierdzi, bo słyszałem że są niezłe klocki przy rozrządzie w A klasie i inne problemy z racji których lepiej omijać ten model.
Awatar użytkownika
vwir
Zasłużony
Auto: DS5, Leaf
Model: 2.0HDI, EE

Post autor: vwir »

Arose 1.0 mam w rodzinie (ale wersję po lifcie). Autko bezawaryjne, zresztą to jest tak prosta konstrukcja, że nie ma się co zepsuć. Jedyne co irytuje to EGR zgłaszający błedy (czyszczenie nie pomaga, trzebaby go wymienić). Pali bardzo mało (może z 0,5-1 litr więcej niż SDI) a dynamika akceptowalna. Tutaj masz wersję po lifcie i SDI, ale to już znacznie przekracza budżet: http://allegro.pl/seat-arosa-1-7-sdi-ma ... 84868.html
Awatar użytkownika
marek_igor
Forumowicz
Auto: Alfa 166
Model: 2.4 jtd

Post autor: marek_igor »

Kolega pisał o aucie raczej większym niż Corsa, więc Lupo czy Arosa raczej odpadają...
Chyba, że zmienią zdanie.

Pierwsze Lupo z linku, to zielone jest do opłat. Czerwony Arosa, widać że składany po gongu a do tego jeszcze szyby na korbę...
Corsa C, za 5 koła zarejestrowana to wg mnie ładowanie się na minę (albo auto po firmie, albo totalny golas z zajechanym silnikiem), a w A-klasę bym się nie pchał.
Tanie w utrzymaniu nie jest, a diesle podobno niewypał. Pozatym są tam podobno cuda, żeby dostać się chyba do rozrusznika, albo alternatora (już nie pamiętam). W przedziale do 5tys też zresztą nierealny.
Awatar użytkownika
jakub_bb
Forumowicz
Auto: Audi A4 B6
Model: 1.9 TDI AWX

Post autor: jakub_bb »

kumpel mial A klase, na auto chuchał dmuchał kupił też mega zadbane, a i tak to było gówno i kupe kasy w niego władował. Cały czas miał nadzieje, że jak to już zrobi to spokój, a za chwile znowu coś i tak w kółko. Także o o A klasie nawet nie myśl, a tym bardziej za te pieniądze. Ten diesel to też dramat i do tego wcale nie oszczędny.
l
lipto0n
Forumowicz

Post autor: lipto0n »

marek_igor, z tego co kojarzę to arosa i lupo gabarytowo są mniejsze od corsy :)

Obrazek
Obrazek

fuck, źle przeczytałem/ wybacz :p

PS. Poza tym za 5 kafli ciężko znaleźć auto tip top. Nie oczekujmy cudów... Ja bym skłonił się ku szeregom fiata- bravo I lub punto II. Na pewno w lepszym stanie jak jakiś niemiec/japoniec itd.

Można się ewentualnie pokusić o http://allegro.pl/renault-megane-coupe-i3364418600.html

http://allegro.pl/ladne-punto-od-kobiet ... 54863.html

Nic więcej do głowy mi nie przychodzi :(
Awatar użytkownika
cash
Forumowicz
Model: ASV+

Post autor: cash »

lipto0n pisze:marek_igor, z tego co kojarzę to arosa i lupo gabarytowo są
Można się ewentualnie pokusić o http://allegro.pl/renault-megane-coupe-i3364418600.html

Zdecydowanie nie polecam :-)
ODPOWIEDZ