Jak wiadomo autko po programie no to trzeba było się wybrać na miasto i szukać kierowników na małe ściganko.
Pierwszy był chętny kolega w Audi A4 3.0 (220KM), przed programem brałem sie z kumplem to szliśmy równo do 160 powyżej tej prędkości już audi mi uciekało
Po programie ustawiliśmy się. Ze względu na wilgotny asfalt przewaga była po stronie audi...
Zapięta jedynka... start audi ucieka mi na jakaś długość brak trakcji... zapinam dwa dalej walka z trakcja do 80km/h na trójce zaczynam doganiać audi i przy prędkości ok 140 byłem już z przodu jakieś 1.5 długości. Drugie starcie było ze rolowanego 40km/h na drugim biegu i start! troszkę mniej wcisnąłem i nie zerwało trakcji uciekłem długość... trzy uciekam dalej i przy predkości ok 180 byłem jakies 4-5 długości z przodu
Później postanowiłem podjechać na spot Hondziaży i ustawiłem się z kumpla CRX (moc ok 145KM i waga 900kg!) kumpel sam ja z (kolegą 100kg) z rolowanego z dwójki uciekłem na pół długości na trójce przewaga zaczęła delikatnie rosnąć i przy prędkości ok 200 było dla mnie z 2-2.5 długości.
Wracając do domku natrafiła się na światłach Vectra C CDTI V6 Irschmer moc ponad 200KM.
Czekamy na zielone delikatnie startujemy ponieważ były lekkie wyboje i koleiny na skrzyżowaniu wiec po wybojach zapinam dwa i ogień przez chwile idę równo do jakiś 60-70km/h później zaczynam uciekać znacznie Opelkowi na dystansie ok 300-350m byłem z 4-5 długości z przodu dojeżdżamy na następne światła ja szyba w dół chciałem pogadać na temat opla jaka dokładnie moc i moment ale koleś lekko
i nie dało się niestety pogadać