Małe autko dla dziewczyny do 5tys zł

Awatar użytkownika
haszczu
Moderator
Auto: Seat
Model: Leon 1.8T AUQ

Post autor: haszczu »

Lanosa miałem i jeśli chodzi o bezawaryjność to chyba normalne jak każde auto. Czasem sie psuje. Spalanie gazu 10-11l przy silniku 1.4 to niezbyt mało. No chyba, że mi tak tylko palił
Było 1.8 20v AGN 125KM
Było 1.8 20VT AUQ 180KM
Było 1.9 TDI ASV 110KM
Jest Leon 1.8T AUQ 180KM
B
Bartosz_n
Forumowicz
Auto: Seat Toledo 1L
Model: 1.9.TDI

Post autor: Bartosz_n »

Mam Hondę Civic 6 ( 5- drzwiową ) 1,4 90 KM no ale niestety bez lpdzi .
Ale ogólnie polecam te auto , mało awaryjne .
I całkiem przyzwoicie się zbiera :-)
Awatar użytkownika
emceha
Forumowicz
Auto: Toledo
Model: 1M

Post autor: emceha »

Golf 3, Punto 2, Civic, Focus, BMW 3 compact ;) Do wyboru, do koloru. Ja bym bral Punto albo Golfa.
Awatar użytkownika
przemekg41
Forumowicz
Auto: Seat Toledo 1M
Model: 1.9 TDI

Post autor: przemekg41 »

marek_igor właśnie też myślałem o czymś takim jak polo tyle że ona chce gaz bo że taniej a powiedz mi ile wynosi ją spalnie i czy to brałeś z polski czy ściągałeś ?? a może chcecie się go pozbyć ? bo ładnie wygląda :)??
Co do punta 2 fajny wygląd ale mam uprzedzenie do fiata :D
Golf 3 taki oklepany i ciężko znaleść coś dobrego :)
Ibiza to byłby niegłupi pomysł :)
Lanos odpada nie podoba się :)
Honda owszem nawet bardzo tylko 6 generacji nie dostane za te pieniądze w przyzwoitym stanie patrzyliśmy za tą wcześniejsza ale wszystko szrot :)
a Focus chyba nie ten przedział cenowy :)
B
Bartosz_n
Forumowicz
Auto: Seat Toledo 1L
Model: 1.9.TDI

Post autor: Bartosz_n »

przemekg41,
Szkoda , że tak daleko mieszkasz . mam na sprzedaż civica właśnie 6 gen . chcę za niego 4900 ale zawsze można by trochę zejść :-).
Blacharka zrobiona , mechanicznie też wszystko w porządku . http://tablica.pl/i/oferta/honda-civic- ... e8422354bd
l
lipto0n
Forumowicz

Post autor: lipto0n »

Fiat Bravo I gen.

Bardzo fajne autko, tanie w utrzymaniu. Do tego w bardzo fajnych pieniążkach.
Awatar użytkownika
Radziu
Forumowicz
Model: 1.8 20V

Post autor: Radziu »

ja mam cordobę do sprzedania ;) też miała moja druga połówka nią jeździć gdy jak kupiłem toledo, ale chce coś bardzo małego, pomimo, że cordoba nie jest duża przecież. Dziwne są czasem kobiety :D
Awatar użytkownika
marek_igor
Forumowicz
Auto: Alfa 166
Model: 2.4 jtd

Post autor: marek_igor »

przemekg41,
Za polo daliśmy 5tys kupione w Polsce, właściciel poprzedni miał je 8 lat. Jakieś drobne przygody tam miało, ale nie wymagam cudów od auta za 2 wypłaty.
Prawa strona była malowana (podobno ktoś mu wyjechał z przystanku) i był bok przerysowany, oprócz tego na masce jest wpyłka robiona nad lampą i trochę szpachli, no i lampa wymieniona.

Technicznie to po zakupie wymieniłem filtr powietrza, gumy w belce z tyłu i rozrząd. Po pół roku wymieniłem hamulce z przodu, a teraz w zimie wybiła się jedna guma w wahaczu i końcówka kierownicza.
Jak robić to robić, więc wymieniłem obie końcówki i wszystkie gumy w zawieszeniu oraz szczęki z tyłu.

Oprócz tych ekspolatacyjnych rzeczy nie robi się nic. Auto pali i jeździ.
Części tanie jak barszcz.
Za rozrząd z pompą wody dałem coś poniżej 200zł.
Klocki ok 60zł, gumy zawieszenia po kilka złotych, końcówki drążków po 30zł, szczęki 30zł....

Tak jak dziewczyna jeździ to auto pali ok 5l po mieście, a w trasie to wącha paliwo.
Ale jak ja jadę to but w podłodze to i łyknie. Tyle, że ja nim budzik zamknąłem :D

Powiem tak:
Wyjeżdżałem za granicę, zalałem Polo pod korek.
Jeździła nim codziennie do pracy (5km w jedną stronę, wracając stoi w korku) Czasami po jakieś zakupy itp i 3 razy była u rodziców (60km w jedną stronę).
Wróciłem po 3 tygodniach, paliwa troszkę ponad pół baku.
Bak ma 45 litrów, licząc,że zrobiła 500km i spaliła 22l to wychodzi ok 4.5l/100km

To jest silnik 1.9, były też 1.7 SDI.
Szukałem czegoś taniego w eksploatacji i prostego w budowie. Benzyna odpadała, a auto z turbo i dwumasem również, żeby go zaraz nie zajechała.
Polo z silnikiem 1.4 bym Ci odradzał, w trasie pali 7l a po mieście se dyche niestety łyknie. Te silniki 1.4 od VW nie należały do oszczędnych. A jedzie to słabiej niż 1.9 SDI....

My jesteśmy zadowoleni (sam też kiedyś miałem SDI). Trzeba uważać na blachę, w naszym się w miarę trzyma. Przed zimą zrobiłem mu sam konserwację podwozia, nadkoli i progów. Parę bąbli gdzieniegdzie się pokazało, ale widziałem dużo gorsze :)
Awatar użytkownika
przemekg41
Forumowicz
Model: 1.9 TDI

Post autor: przemekg41 »

Bartosz_n Warszawa nie tak daleko raptem 250 km gdyby jeszcze gaz by to bym jechal mam taką samą w krk za 4300 z gazem i klimą musze zobaczyć ją :)
Radziu tak jest z kobietami nic nie poradzisz :)
marek_igor wiesz co coraz bardziej się przekonuje do tego sdi co mówisz i w tym polo nie glupia sprawa nie masz na oku czegoś takiego w okolicy krk ??:)
Awatar użytkownika
marek_igor
Forumowicz
Auto: Alfa 166
Model: 2.4 jtd

Post autor: marek_igor »

W okolicy nie znam, ale w Austrii jest :) niecałe 600 euro :)
Linka masz na PW
ODPOWIEDZ