Zdiecie z fotoradaru

Luźne gadki o wszystkim
Awatar użytkownika
CYRULIK
Zasłużony
Auto: Leon Zonki ;)
Model: Moje S 2,5

Zdiecie z fotoradaru

Post autor: CYRULIK »

Panowie jak w temacie dostałem fote z fotoradaru straży gminnej. Mam takie pytanie czy na fotce mogą być inne przedmioty, obiło mi się o uszy ze nie, ale nie znam paragrafu uzasadnienia. Na moim zdjęciu jest przystanek autobusowy i reklama( podobno fotoradar nie może być tak ustawiony).
Obrazek
Ostatnio zmieniony 21 sie 2014, 22:39 przez Baidu [Spider], łącznie zmieniany 1 raz.
"Kiedy wydaje Ci się, że jesteś bardzo dobrym kierowcą, który wie już wszystko o jeździe i drogach, sprzedaj jak najszybciej swój pojazd i nigdy więcej nie siadaj za kierownicą. Cmentarze są pełne grobów bardzo dobrych kierowców".
Awatar użytkownika
irocket
Forumowicz
Auto: Seat Toledo 1L
Model: 1.9TDi 1Z

Zdiecie z fotoradaru

Post autor: irocket »

W polu działania fotoradaru nie powinno być metalowych przedmiotów. Widziałem kiedyś na filmiku sytuację, gdzie fotoradar był skierowany w stronę znaku (tablicy), jechali kierowcy w kolumnie, około 40-50km/h (wystartowali ze świateł), jednemu nabiło coś koło 80km/h.
Nie pamiętam dokładnie, ale jakoś od niedawna zdjęcia mogą robić tylko żółte radary.
Obrazek
Awatar użytkownika
Golfer
Forumowicz
Auto: Seat Toledo 1M
Model: 2.3 v5

Zdiecie z fotoradaru

Post autor: Golfer »

CYRULIK,

obejrzyj Sobie kilka odcinków ,,Emil Łowca Fotoradarów" i wszystkiego się dowiesz :) jest tam o prawidłowym ustawianiu fotosów itp :)
Awatar użytkownika
Poldas
Forumowicz
Model: 1.9 TDI AHF

Zdiecie z fotoradaru

Post autor: Poldas »

Fotoradary straży miejskiej są nie legalne a pozatym na zdjęciu jest billboard i elementy odblaskowy. Się ogląda Elima Rau :-P

[ Dodano: 2014-08-22, 07:51 ]
Golfer, w tym samym czasie :-D
Nadsterowność wzbudza strach w pasażerach. Podsterowność w kierowcy

Moje Toledo
http://toledoclubpolska.pl/viewtopic.php?t=9802
Awatar użytkownika
Sony
Administrator
Model: 1.9 TDI ASV++
Kontakt:

Zdiecie z fotoradaru

Post autor: Sony »

CYRULIK, po primo to fotoradar powinien być ustawiony na wprost, w sensie ta sama linia prawie, a nie pod skosem. Po secundo straż miejska może sobie swoje fotoradary w d*** wsadzić, bo nielegalnie zdjęcia cykają. Po tertio zrobili Ci zdjęcie od tyłu, więc teraz tymbardziej mogę Cię w tyłek cmoknąć, bo nie udowodnią Ci, że to Ty jechałeś tym autem :one:

Wystarczy napisać, że autem jechał krewny z Litwy i już tam go nikt nie będzie ścigał, a mandat muszą wystawić imienny ;)
Awatar użytkownika
Danielek.
Forumowicz
Model: 1.9

Zdiecie z fotoradaru

Post autor: Danielek. »

Na facbooku jest fajna stronka nazywa się anuluj mandat,wejdź może ci pomogą to załatwić.
s
szymekgd
Forumowicz

Zdiecie z fotoradaru

Post autor: szymekgd »

CYRULIK pisze:W polu działania fotoradaru nie powinno być metalowych przedmiotów.

Dlaczego? Przecież nieruchomy metalowy przedmiot odbija fale tak samo jak drzewa i inne przedmioty znajdujące się w polu "rażenia" radaru

Sony pisze:po primo to fotoradar powinien być ustawiony na wprost, w sensie ta sama linia prawie, a nie pod skosem

Z tego co pamiętam to straż musi mieć jakiś papier potwierdzający prawidłowość ustawienia radaru, chyba, że strzelali z ręki. Jeżeli był stacjonarny to pytanie zasadnicze, czy fotoradar był żółty, zdjęcie zrobione 7/07, a z tego co pamiętam do 1/07 wszystkie radary pod rygorem delegalizacji musiały zostać oznakowane na ten kolor
Michal
Awatar użytkownika
timig
Forumowicz

Zdiecie z fotoradaru

Post autor: timig »

z tym chyba raczej już nic nie zrobię :(

Obrazek
Awatar użytkownika
Sony
Administrator
Model: 1.9 TDI ASV++
Kontakt:

Zdiecie z fotoradaru

Post autor: Sony »

timig, a z czego to zdjęcie masz ? stacjonarny fotoradar ?
Awatar użytkownika
timig
Forumowicz

Zdiecie z fotoradaru

Post autor: timig »

przenośny, zagapiłem się stał przy samej drodze dlatego takie piękne zdjęcie
no i po "wakacjach"...
ODPOWIEDZ