przerabial ktos temat z przeniesieniem aku do bagaznika w 1M ?
dokladnie 1.9 TDI ja posiadam

jak robic auto no to porzadnie

remiq pisze:Powinno wystarczyć sam + linką miedzianą 50mm2 (ok. 5m długości od akumulatora do rozrusznika i prawie 110A prądu). Masą jest cała buda.
Fajnie taki clean-look wyglądałby w Twoim G60, ale Toledo ma tak zabudowaną komorę, że będzie to wyglądało dziwnie. Chyba, że usuniesz też zbiorniki płynów i szpecące kable, pompę ABS itp. i zostawisz sam silnik, ale musi być czysty.
remiq pisze:Powinno wystarczyć sam + linką miedzianą 50mm2 (ok. 5m długości od akumulatora do rozrusznika i prawie 110A prądu)
szymekgd pisze:remiq pisze:Powinno wystarczyć sam + linką miedzianą 50mm2 (ok. 5m długości od akumulatora do rozrusznika i prawie 110A prądu)
50mm2 wystarczy do 150A, ja bym dodatkowo wpakował linkę w peszel.
dropsik9977 pisze:a z ta masa do budy to watpie ze wystraczy moze 2 3 dac to ok ale jedna watpie
nie raz w car audio maja pare puszczone bo jest zla jakos a aku to jest powazna sprawa
remiq pisze:dropsik9977 pisze:a z ta masa do budy to watpie ze wystraczy moze 2 3 dac to ok ale jedna watpie
nie raz w car audio maja pare puszczone bo jest zla jakos a aku to jest powazna sprawa
Teraz też masz puszczoną masę przez budę. Rozrusznik pracuje przez kilka-kilkanaście sekund, a audio o wiele dłużej. Przez to może masa leci osobno, bo by się na styku grzało za bardzo. Każde złącze jest tutaj wąskim gardłem.