No więc i ja w ostatnich dniach zaliczyłem krótki lot po wybiciu na "hopce". Efekt ?? całe szczęście tylko pęknięta miska olejowa.. W plecy 258 zł za części + olej i robocizna.. a mówią śpiesz się po woli..
W pierwszej chwili myślałem że to znów Kaspoll rozwalił miskę on jest już specjalistą w tej dziedzinie No ale nie zazdroszczę ci trochę po kieszeni pociągnęło. Dlatego cieszę się że mam glebę bo wiem że nie mogę wszędzie szybko jeździć.
....... Było 121,8 KM i 253,1 Nm .......
....... Było 137,1 KM i 303,2 Nm .......
....... Było 154,5 KM i 339,7 Nm ....... EcuProject Jest 140 KM i 195 Nm Pb
przesadziłem z prędkością spiesząc się.. wybór był skręcić w lewo i zaliczyć sygnalizator lub barierki, ewentualnie to co zrobiłem pojechać prosto i zaliczyć "hopkę"..
jak dobrze pójdzie w przyszłym roku pójdą 17 oraz nowe sprężyny więc też będę musiał uważać.. no ale nauczka jest i już zwracam większą uwagę..
Tak z ciekawości żeby wszyscy wiedzieli na przyszłość. Przy jakiej prędkości urywa miske ? I to był próg gumowy czy ten duuuzy asfaltowy?
Ja i na oryginalnym zawiasie potrafie przydzwonić na szczęscie przy małych prędkościach zazwyczaj na 1 albo pół sprzęgle. Ostatnio mnie tylko bolało bo podjezdzałem pod sklep i był murek po rozebranym płocie i zderzak sie zmiescil nad murek ale w murku były pozostałości po stalowym slupku i mi zrobilo taką mega kreche. Na szczęscie od spodu tak że zbytnio nie widać. Raz też pod bankiem nie bylo miejsca to sie wrypałem na 25cm krawęznik równolegle do chodnika i tak się podsuwalem podsuwałem i jak nie je**o.... Okazało się że zaczepiłem łapą silnika. Huk był taki że myslałem że mi silnik wyleciał i ze 3 osoby sie odwrociły a staly z 50m ode mnie A jechalem na pół sprzęgła.... Moze faktycznie trzeba zainwestować w glebe to sie człowiek będzie bardziej pilnował
No to gratulujemy myślenia...
Jak można tak szybko jechać na drodze, której się nie zna?
Mam nadzieje, że wyciągniesz wnioski.
Jechałeś na standardowym zawieszeniu? Trochę dziwne, że tyle samochód usiadł. W jakim stanie masz sprężyny i amortyzatory?
Ja mam -35 na Eibachu, do tego 17 cali i dystanse. Osłoną przycieram tylko na ekstremalnie dziurawych drogach a każdy próg bez problemu przeskakuje.
mcsurf pisze:hopka była aswaltowa, a prędkość jakieś 120 - 140 na blacie
Ja bym sie chyba przeżegnał jakby mi taki próg wyrósł na drodze przy 140.... Sprwadź dokładnie czy wszystko jest ok z zawieszeniem lepiej
spec pisze:Osłoną przycieram tylko na ekstremalnie dziurawych drogach
Przyjedź na dolny sląsk albo w opolskie. 40km ode mnie jest taka wyrwa w drodze że ludzie przez jakies 30-40m jadą poboczem Do mnie do chaty przez jakieś 100-150m prowadzi droga gruntowa i dopóki nie przyjechala równiarka w tym roku to w kilku miejscach jakby jechał ktoś obcy to też by było po misce...
Było:
Toledo 1M 1.9 AGR+ [*]
Audi A6C5 Quattro 2.8 [*] ------------------------------ Jest: BMW E46 XD M57D30 "Karwan" BMW E39 M54B25 "Na Leniu" ------------------------------
drogę znałem ale naprawdę bardzo mi się spieszyło.. zawieszenie standardowe, jakieś 2-3 mniesiący temu założone nowe amory gazowe monroe.. wnioski oczywiście że zostały wyciągnięte..