Witam rozglądam się za samochodami od 14 do 16 tys, i potrzebuje porad sugestii co wybrać.
Wymagania :
1. miejski
2. oszczędny
3. benzyniak pod lpg lub diesel(nie ufam pompowtryskom wszystko przez a6 i turana znajomych)
4. klima el.szyby,poduchy, kontrola trakcji tez by się przydałla
5. bezawaryjny w miarę
Myślałem nad TOYOTĄ YARIS/COROLLĄ, SEATEM IBIZA/CORDOBĄ oczywiście inne podobne tez wchodzą w grę.
Czekam na wasze propozycje, sugestie, uwagi co do wyboru auta.
Pozdrawiam
za tą cenę możesz kupić 14 tikaczento w dobrym stanie z gazem
a tak na serio jak to ma być miejskie auto to wg mnie benzyna bez gazu.
Seat Ibiza spełni twoje wymogi ewentualnie Ford Fiesta
Pozdrawiam użytkowników Seata Toledo. Dziękuję wam za dobroć i za modlitwy. Z serca wam błogosławię.
Serdetschnje posdrawjam Toledziakuf
Tony
Jaguar_master, kupować diesla typowo do miasta to nie ma najmniejszego sensu.
Zainteresuj się zatem benzyną właśnie. Również bym myślał nad Seatem Ibizą
Francuzy odpadają nie ufam im , diesli tez nie lubię.
A Ibiza bardzo mi się podoba. Ile taka ibiza 1.4 pali ?
[ Dodano: 2012-02-27, 11:17 ] pomyślałem jeszcze o a3 1.6 ale wcale mało to nie pali, jeździłem taka a3 1.6 11l na 100 kopci i nie wiem dla czego ale kolega miał pecha do niej 2 x zmieniał skrzynie nie wiem dla czego. Wiec tez strach kupywać, chyba ze to był wyjątek z awariami skrzyni
co do spalania to niewiem ile pali ale te 1,4 to z leksza mułowate jest.... miałem okazję się przejechać jak brat auto kupował i wiem że naprawdę nic specjalnego.....
Jeśli chodzi o forda - kumpel miał salonowego fusiona (taka podwyższona fiesta) i jeszcze w ramach gwarancji na perforację poprawiali mu drzwi bo zaczynały rdzewieć od spodu.