W sobotę poraz kolejny przyp....em miską olejową. W tym silniku niestety zawsze gdy miska zbliża się do podłoża to zaczepia najpierw korkiem spustowym. Już raz musiałem przegwintować otwór - dzisiaj całe szczęście wymieniłem tylko uszczelnienie korka.
Nawet w Fiacie 125p miałem pod miską olejową 2 stalowe szyny, a tu ... kiedyś była plastikowa osłona - pozostało po niej tylko wspomnienie... poprzedniego właściciela.
blazej25 pisze:proponuje zamontować osłonę metalową. Sam posiadam takowa i bardzo dobrze chroni.
Dzisiaj byłem w garażu i wymodziłem kawał blachy 1mm 80x80cm pod spód. Po malowaniu zaczepiam. Myślałem coś o szynach pod spód, ale myślę że blacha na oryginalnych mocowaniach osłony spisze się lepiej wrazie czego.
Ja nawet na seryjnym zawieszeniu conajwyzej przycieram osłoną jak zjeżdzam do domu bo mam ze 100 metrów drogi żwirowej od asfaltu do mojej posesji i są tam dziury. Albo masz wybitnie fatalne drogi w swoim rejonie albo tak jeździsz... Jak widzisz garba na swoim pasie to staraj sie go brac na jedną ze stron auta a nie na miske... Miska jest najnizszym pkt samochodu
tomektak, ty przytarłeś miską, kuknij do mnie na mojego posta to zobaczysz co ja ze swoją zrobiłem. na koncie mam 3 razy zajeb.... misą ale za 3 razem nie dało jej sie naprawić