Słuchajcie mam problem z climatronikiem po wizytach u speców od klimy i róznych warsztatach postawiono prawdopodobną diagnozę, żę to padniety sterownik wentylatorów nie puszcza napięcia na kompresor i klima się nie włącza ... Zadzwoniłem do serwisu Seata podałem Vin i krzykneli mi za sterownik 570 zł jeszcze nie oszalałem więc udałem sie do kumpla do sklepu z czesciami i powiedział mi, że nie ma problemu załatwi mi ten sterownik tylko muszę wydębić z serwisu Seata numer katalogowy. Po znajomościach dostałem numerek katalogowy sterownika do mojego samochodu czyli : 1J0919506K .
Jednak coś mnie tknęło i znaim złożyłem zamówienie postanowiłem wymontować stary i zobaczyć jakie tam jest oznaczenie katalogowe i okazało się, że na moim starym sterowniku jest numer 1J0919506Q Zadzwoniłem do kumpla i mówie mu jaka jest sytuacja on sprawdza w kompie i mówi słuchaj ten sterownik z końcówką K mam ale takiego z końcówką Q nie widzę .....
Może ktoś ma jakieś pojęcie o co kamanbo sam nie wiem co mam robić ? Wyszytałem na jednej aukcji na allegro, że ten z koncówką K jest wymienny z Q
Będe wdzięczny za pomoc
Pozdrawiam