Witam. Panowie dziwna sprawa. Wysiadłem z auta ( wszystkie drzwi były zamknięte) i gdy otwierałem bagażnik spadły wszystkie rygielki i finish, nie dotanę się do auta.... kluczyk w stacyjce, silnik na chodzie a rygielki spadły. Przecież nawet jak kluczyk jest w stacyjce i silnik zgaszony to nie powinny opaść... a tu silnik na chodzie... Co może być przyczyną ??
z góry dzieki za wszelką pomoc .
Ostatnio zmieniony 30 cze 2011, 20:06 przez dominik, łącznie zmieniany 1 raz.
Możesz mieć coś z komfortem nie tak, lub coś z pilotem w kluczyku. Jeśli masz drugi pilot czy kluczyk to otworzysz bez problemu, a jak nie to pozostaje albo wytrych, albo inna kombinacja. Można klinem drzwi odgiąć i drutem wcisnąć guzik od otwierania drzwi, np. batem od anteny.
Musisz sprawdzić moduł komfortu i zamek kierowcy i siłownik szyby kierowcy, bo być może się rozszczelnił i go zalało w środku. Siłownik daje sygnał do modułu komfortu, bo przetwarza on sygnał z zamka na sygnał cyfrowy. Możliwe jest też przetarcie kabli w mieszku drzwi, lub jak pisałem wcześniej moduł komfortu szwankuje, np. zimny lut.
miałem drugi kluczyk ale o dziwo żaden nie chciał wejść do końca zamka ( dziwna zagadka) i to mi się zdażyło drugi raz tylko że za pierwszym razem stało się to na zgaszonym silniku i miałem drzwi kierowcy otwarte. i stało się to znów podcas otwierania klapy bagażnika więc może gdzieś jest spięcie?
no ja już tam lutowałem kable bo miałem z nimi problem .... więc może teraz kabelek od centralnego poszedł ale ruszałem tymi kablami jak spadły rygielki i nic
No jak spadły to nie wstaną, wymusiłeś jakiś stan na wejściach sterownika i zamknął, nie ma się co łudzić że tak samo otworzy Co do zamka, WD40 Twym przyjacielem
no powiem wam że troche zacząłem panikować ... dobrze że mam zdupiony zamek w klapie i klapy nie zamkło bo tak to bym musiał szybę prać a tak to trochę kombinacji i przez bagażnik wlazłem... a co do zamnka to jest możliwe że jest z innego auta?? i dlatego nie mogłem otwożyć ?
mam dwa kluczyki. Ten z pilotem byl w stacyjce a tym dugim chcialem otworzyc i nie dalem rady. Ale gdy udalo mi sie dostac do srodka to zgasilem auto i chcialem wlozyc do zamka kluczyk z pilotem to bylo to samo. I mozna powiedziec ze auto otworze/zamkne tylko z pilota