Panowie, mój problem polega mianowicie na tym, że po podłączeniu radia do samochodu, gry nie ma panela miga czerwona diodka(co moim zdaniem jest oznaką, że prąd dochodzi), a po założeniu panela radyjko nie trybi. Co może być przyczyną? Czy spotkał się ktoś kiedyś z Was z taką przypadłością? Radio to CLATRONIC AR 687
"Kiedy wydaje Ci się, że jesteś bardzo dobrym kierowcą, który wie już wszystko o jeździe i drogach, sprzedaj jak najszybciej swój pojazd i nigdy więcej nie siadaj za kierownicą. Cmentarze są pełne grobów bardzo dobrych kierowców".
Z tego co mi sie wydaje i pamietam jak podlaczalem radia to musisz polaczyc czerwony i zolty z kosci radia i podlaczyc do czerwonego z samochodu ( 2 plusy radia do 1 plusa samochodu).
Ja mam podobny problem mianowicie chcialem wyciągnąc aure żeby zobaczeć co jest grane bo radjo słabo odbierąło. Probowałem wyciągnąc i mi sie nie udalo bo nie mam odpowiednich blaszek żeby wyciągnąć ale jak potem chciałem je włączyć to już sie nie włączyło kontrolka nie miga juz ale 4 przycisko i pokrętło się podświetla i nie wiem co jest grane ???
WOLF69 pisze:Z tego co mi sie wydaje i pamietam jak podlaczalem radia to musisz polaczyc czerwony i zolty z kosci radia i podlaczyc do czerwonego z samochodu ( 2 plusy radia do 1 plusa samochodu).
Czerwony jest od podtrzymania pamięci, a żółty od zasilania głównego (albo odwrotnie ). Można podłączyć oba do + samochodu (ja tak mam), ale fabrycznie zasilanie główne jest podpięte pod zapłon (radio włącza się po przekręceniu kluczyka).
piotr_192 pisze:Ja mam podobny problem mianowicie chcialem wyciągnąc aure żeby zobaczeć co jest grane bo radjo słabo odbierąło. Probowałem wyciągnąc i mi sie nie udalo bo nie mam odpowiednich blaszek żeby wyciągnąć ale jak potem chciałem je włączyć to już sie nie włączyło kontrolka nie miga juz ale 4 przycisko i pokrętło się podświetla i nie wiem co jest grane ???
Odpięła się, albo poluzowała kostka i zakodowało się pewnie
Możemy wróżyć z fusów, ale najpierw musimy je POMACAĆ