witam, chcialbym sie dowiedziec w jaki sposob wlacza sie halogeny w toledo II, a dokladniej to chodzi mi o to czy jak ma sie przelacznik dwu stopniowy (ja mam jedno-tyl) czy trzeba wlaczyc najpierw swiatla mijania tak jak to u mnie czy wystarczy wlaczyc pozycje a wtedy bedzie sie dalo wlaczyc halogeny przod, poniewaz zainstalowalem u siebie halogeny z przodu i mysle czy kupowac przelacznik swiatel 2 stopniowy czy dac sobie spokoj i podlaczyc pod normalny wlacznik? pozdrawiam
Ostatnio zmieniony 24 kwie 2011, 09:21 przez darex1987, łącznie zmieniany 2 razy.
halogeny z przody da się włączyć po włączeniu świateł pozycyjnych. A co do przełącznika to wydaje mi się, że to zależy od twojej inwencji. Według mnie mniej zachodu ze zwykłym włącznikiem, o ile masz pomysł gdzie go zamontować.
tak ale ja lubie miec wszystko na swoim miejscu kolega mi odlaczyl narazie tylne a podpial pod przelacznik do swiatel przednie i jezeli da sie wlaczyc po zapaleniu swiatel pozycyjnych to cieszy mnie to bardzo dziekuje za odpowiedz, tylko teraz pytanie czy z anglika szukac czy lepiej z normalnej strony szukac? jak myslisz ? bo z anglika to 50zl bym mial a z normalnego to trzeba z 200zl wydac , z zewn roznia sie tylko tym ze pokretlo jest z drugiej strony
Jeśli chcesz mieć wszystko na swoim miejscu to musisz mieć przełącznik na światła z halogenami przód - tył. Włączasz wtedy światła pozycyjne i wtedy możesz już też włączyć halogeny najpierw przód i potem tył wyciągając pokrętło do siebie.
....... Było 121,8 KM i 253,1 Nm .......
....... Było 137,1 KM i 303,2 Nm .......
....... Było 154,5 KM i 339,7 Nm .......
EcuProject Jest 140 KM i 195 Nm Pb
ok, dzieki bo myslalem ze trzeba najpierw mijania dopiero potem halogeny ale jak pozycje to spoko bo slyszalem ze mozna jezdzic na halogenach jak sa wlaczone tylko pozycje a inaczej na mijania wlaczyc halogeny to mandat, ciekawe ile w tym prawdy...
Ale bzdura... W ten sposób ryzykujesz 2 mandaty: Za używanie świateł przeciwmgielnych przy dobrej przejrzystości powietrza i dodatkowo brak włączonych świateł mijania/do jazdy dziennej. Tak jak piszesz możnaby robić gdybyś miał nie halogeny tylko światła do jazdy dziennej (z odpowiednią homologacją). A tak pewnie nie masz.
Z innej beczki - pewnie jeśli nie poprawisz tematu to zaraz poleci do kosza, więc warto zerknąc w regulamin.
1. Przeczytaj regulamin i zastosuj się do wszystkich jego punktów!
2. Popraw temat zgodnie z tym viewtopic.php?t=2372 3. Założyłeś temat nie w tym dziale, więc przenoszę.
Czas operacyjny na dostosowanie się do powyższych zaleceń do poniedziałku wieczorem, inaczej warn a temat do kosza.
jestem tutaj nowy i moze dlatego , sory i dzieki za podpowiedzi
[ Dodano: 2011-04-24, 09:22 ] [quote="vwir"]Ale bzdura... W ten sposób ryzykujesz 2 mandaty: Za używanie świateł przeciwmgielnych przy dobrej przejrzystości powietrza i dodatkowo brak włączonych świateł mijania/do jazdy dziennej.
to ja juz nie wiem , jedni mowia ze mozna jezdzic na postojowych, inni ze nie mozna... pogubilem sie