Dorobienie kluczyka

Tematy ogólno-techniczne
Awatar użytkownika
łapek
Forumowicz

Dorobienie kluczyka

Post autor: łapek »

Chcia3bym dorobic sobie kluczyk do mojego tolka.
Na allegro widzia3em do dokupienia groty czyste w kszta3cie scyzoryka jak w passatach. Swój orginalny z imobiliserem.

Teraz pytanie jak kupie taki kluczyk z allegro np taki

http://moto.allegro.pl/item371717621_ob ... atis_.html

to czy do niego w aso do3ożą mi czip i zaprogramują???? a moze taki czip zą3ozy mi kazdy kto dorabia klucze tylko mi nie zaprogramuje.

Czy lepiej jechac i dac u nich 500z3 i nic sie nie martwic. Tylko wtedy bede mia3 zwyklaka kluczyk bez przycisków na centralny.
Podstawowy kluczyk. :?:
Ostatnio zmieniony 11 mar 2011, 18:49 przez W3 [Sitesearch], łącznie zmieniany 1 raz.
Awatar użytkownika
gurszczak
Zasłużony
Auto: Hyundai
Model: ix35

Dorobienie kluczyka

Post autor: gurszczak »

powiem ci tak ja też dorabia3em kluczyk do swojego toledo i też bardzo chcia3em scyzoryk ale mam znajomego w ASO i on mi za3atwia3 ten kluczyk ale okaza3o sie że do mojego akurat tego scyzoryka nie można dorobia a dok3ądnie to zaprogramowac imobilajzera coś tam nie chcia3o sie wgrac i wzią3em ten standardowy kluczyk z przyciskami oni mi zaprogramowali a koleś od dorabiania kluczy go 3adnie wyrze1bi3 :) w aso za kluczyk i zaprogramowanie skasowali 200z3 chyba nie za wiele :) wiec proponuje na początek dowiedziea sie czy bedziesz mog3 ten kluczyk użya doswojego toledo szkoda kasy :)
Pozdrawiam Gurszczak

Obrazek

Gurszczak i jego Hultaj
Awatar użytkownika
łapek
Forumowicz

Dorobienie kluczyka

Post autor: łapek »

Juz w sumie mi obojetnie jaki bedzia aby b3 drugi dzia3ający :) Wrazie jak bym zgubi3. W p3ocku powiedzieli mi 500z3 i to chyba cena za kluczyk bez przycisków do centralki.
D
DENEBO
Forumowicz
Kontakt:

Dorobienie kluczyka

Post autor: DENEBO »

Idzie za3atwia już kluczyk z przyciskami do sterownika central zamka i immobiliserem(transponder) za3atwia za 300z3! 8-)
Ale to po znajomości :-P
Awatar użytkownika
gurszczak
Zasłużony

Dorobienie kluczyka

no ja po znajomosci za 200 z3atwi3em no i 50 z3 u klucznika za dorobenie.
Pozdrawiam Gurszczak

Obrazek

Gurszczak i jego Hultaj
T
TOMMI
Forumowicz

Dorobienie kluczyka

Post autor: TOMMI »

Mozemy miea u siebie kluczyk w scyzoryku.

Ch3opaki z leonclub cos takiego zrobili:

http://leonclub.pl/forum/viewtopic.php?t=4039 :mrgreen:
Awatar użytkownika
maniekmc
Forumowicz

Dorobienie kluczyka

Post autor: maniekmc »

TOMMI pisze:http://leonclub.pl/forum/viewtopic.php?t=4039 :mrgreen:

Weż to Tommi skopiuj do nas na stronke jak możesz, bo ja mam coś problemy z wejściem na Leona, a mnie ten temat też dotyczy :mrgreen:
[center]Obrazek[/center]
T
TOMMI
Forumowicz

Dorobienie kluczyka

Post autor: TOMMI »

tam jest tego z 8 stron i nie za bardzo wiem jak to przekopiowac :oops:
Awatar użytkownika
gurszczak
Zasłużony

Dorobienie kluczyka

bo szczerze powiedziawszy to wszystkiego nie da sie przekopiowac jednym s3owem kolesie znale1li kluczyk który pasuje podobno do toledo/leona z 2000 i 2001 ale szuka3em wczoraj w necie tego kluczyka i jest problem ze znalezieniem jego.
to chyba jest ca3e meritum tych 8 stron :)
Oświadczem wszem i wobec, że wkoncu uda3o mi sie z kluczykiem. Mam już scyzoryk
Po d3ugich poszukiwaniach znalaz3em w3aściwy. Do Leona 2000/01 kluczyk scyzoryk 433 MHZ ma oznaczenia VAG HLO 1J0 959 753 A I tylko taki da sie zakodowaa, aby dzia3a3 centralny. Wielkie dzieki za pomoc dudekv

Ale przeczyta3em ca3y ten temacik i powiem ze nie takie proste do tego rocznika znaleśa odpowiedni kluczyk kolesiowi sie uda3o ale nie wiadomo czy w innym to zadzia3a ale prbowaa trzeba.
Pozdrawiam Gurszczak

Obrazek

Gurszczak i jego Hultaj
a
ap05

Dorobienie kluczyka

Post autor: ap05 »

ostatnio z moim kluczykiem, a raczej z pilotem do c.z. dzieją się dziwne rzeczy, zamyka ok ale przy otwieraniu coś się zacina, blokuje się "sygnał świetlny"

nie wymieniam, zakładam dodatkowy alarm z nim dwa niezintegrowane piloty, może mniej wygodne, ale dwa !
Ostatnio zmieniony 18 lis 2008, 19:16 przez ap05, łącznie zmieniany 1 raz.
ODPOWIEDZ