Jakie ochronne tylne nadkola z plastiku?

Tematy ogólno-techniczne
B
Bonbini
Forumowicz
Auto: Był 1L
Model: 1.9 1Y

Post autor: Bonbini »

Witam, mam pytanie jak w temacie, skierowane raczej do posiadaczy 1L, ale każda opinia będzie na wagę złota :-D Chcę sobie sprawić nadkola. Znalazłem na allegro kilka aukcji, generalnie po zdjęciach wnioskuję, że są 2 typy - które są lepsze?

Osobiście na logikę zdjęcie nr 1 przedstawia odpowiednie nadkola tylne, ale mogę się mylić :-P

Pierwsza aukcja: http://allegro.pl/nadkola-ochronne-seat ... 22256.html
Zdjęcie nr 1:
Obrazek

Druga aukcja: http://allegro.pl/seat-toledo-91-99-nad ... 89061.html
Zdjęcie nr 2:
Obrazek

A może jest TYLKO jeden typ (zdjęcie nr 1), a drugi typ (zdjęcie nr 2) przedstawiają nadkola przednie? Czekam na odp, pozdrawiam :-)
s
siwy_a1
Forumowicz

Post autor: siwy_a1 »

Bonbini zdjęcie nr 2 faktycznie przedstawia nadkola na przód. Swego czasu mój ojciec kupował przednie prawe nadkole i zamienniki są jak najbardziej ok, tylko trzeba je sobie najlepiej przymierzyć, bo spotkał kiedyś niby do właściwego rocznika, ale nie dochodziło jak trzeba... :-/ Wymieniał je na inne i było już ok ;-) Może sprzedawca pomylił wersję po lifcie i przed (choć nie wiem, czy inne zderzaki mogły mieć znaczenie).
siwy_a1
s
szymekgd
Forumowicz

Post autor: szymekgd »

Skoro jestes z Gdyni to zadzwon do "Auto Kram'u" na Witominie, sciagaja bez problemu i w db. cenie, na przod miesiac temu ok.27zl.

Potwierdzam poprzednika, nadkole nr.2 jest na przod, plastik jest troszke inny (chyba gorszy), nadkole pasuje, jednak nie do konca ma ksztalt oryginalu, jednak w 100% zdajje egzamin ;)
Awatar użytkownika
migacz1981
Forumowicz
Auto: Seat Toledo 1M
Model: 1.9 TDI ASV

Post autor: migacz1981 »

szukaj takich żeby plastik zachodził na rant a zabezpieczysz sie od uderzeń kamyczków a co do przudu to polecam krótkie chlapacze ochronią próg ja po zimie malowałem barankiem od nowa a teraz jwstem mądrzejszy
B
Bonbini
Forumowicz

szymekgd pisze:Skoro jestes z Gdyni to zadzwon do "Auto Kram'u" na Witominie, sciagaja bez problemu i w db. cenie, na przod miesiac temu ok.27zl.

szymekgd, dzwoniłem tam, ale oni się tym nie zajmują i nie ściągają. :-?
s
szymekgd
Forumowicz

Bonbini pisze:
szymekgd pisze:Skoro jestes z Gdyni to zadzwon do "Auto Kram'u" na Witominie, sciagaja bez problemu i w db. cenie, na przod miesiac temu ok.27zl.

szymekgd, dzwoniłem tam, ale oni się tym nie zajmują i nie ściągają. :-?

Moze zmienili profil dzialalnosci? ;) Rozmawiamy o sklepie 100m c.h. witawa, tel.6246816?
B
Bonbini
Forumowicz

szymekgd pisze:Moze zmienili profil dzialalnosci? Rozmawiamy o sklepie 100m c.h. witawa, tel.6246816?

Tak, tam dzwoniłem i lipa :-?
s
szymekgd
Forumowicz

Kupowalem tam przednie nadkole we wrzesniu i nie bylo zadnego problemu ze sciagnieciem, nawet zaliczki nie wzieli, zamowienie bylo telef. Widocznie trafiles na innego sprzedawce ;)
B
Bonbini
Forumowicz

Nadkola plastikowe na tylne koła

Witam, mam zamiar założyć nadkola na tył, ale nie wiem jak. Fabrycznie mój Tolek nie posiada otworów na spinki do nich, więc muszę przewiercić blachę błotników. Sęk w tym, że nie chcę przewiercać na wylot, bo znajdę się w bagażniku i boję się późniejszych nieszczelności i dodatkowych problemów z ewentualną korozją w późniejszym czasie. Proszę o jakieś podpowiedzi lub ewentualnie zdjęcia gdzie najlepiej umiejscowić spinki do nadkoli. :-)
s
szymekgd
Forumowicz

Bonbini, poprawiasz fabryke? U mnie z tylu sa tylko jakies namiastki nadkoli ;)
ODPOWIEDZ