Witam mam pytanie czy nie wiecie gdzie na Dolnym Śląsku jest serwis radyjek samochodowych firmy PIONEER ?? Prawdopodobnie padła mi końcówka mocy na wyjściu na wzmacniacz, tzn głośniki po podłączeniu bezpośrednio pod radyjko grają bez zastrzeżeń ale gdy podepnę chinche od wzmaka to głośniki charczą i prawie nie grają. W ABC Elektroniki chłopaki powiedzieli że to prawdopodobnie końcówka mocy i nie chce im się z tym bawić. Oddam moje radyjko w dobre ręce byle mi ktoś je naprawił. Czekam na propozycję.
Ostatnio zmieniony 05 lip 2012, 23:13 przez dany_2, łącznie zmieniany 1 raz.
dziwna sprawa, bo jeżeli głośniki pod radiem grają dobrze to końcówka mocy jest sprawna a jej wymiana zazwyczaj bywa dosyć prosta. Nie wiem kim są chłopaki z ABC Elektroniki ale jak nie chce im się bawić z wymianą jednego scalaka to ciekawi mnie czym się zajmują? Wymianą bezpieczników?
Witam.
Posiadam radio samochodowe KENWOOD KDC-4047UG które próbuję podłączyć do Seata Toledo (2000 r.). Po podłączeniu radia do kostki nic nie działa i nic się nie pokazuje. Wszystko wcześniej działało w Golfie III.
Może wie ktoś jak podłączyć to radio ?
Liczę na szybką odp. ponieważ w sobotę wyjeżdżam na wakacje
Pozdrawiam.
Ostatnio zmieniony 05 lip 2012, 19:53 przez luki_matrix, łącznie zmieniany 1 raz.
Brakuje Ci w takim razie jednego plusa, posprawdzaj bezpieczniki, albo sprawdź żaróweczką czy między czerwonym a masa masz napięcie i czy miedzy żółtym i masa masz napięcie. Jeżeli brak któregoś szukaj w bezpiecznikach.
Była Nexia 1.5 8V 75KM
Było Toledo 1L 2.0 8V 115KM automat !
Jest Toledo 1M 1.9 TDi 110KM