Witam:)
Jestem świeżo upieczonym kierowcą a zarazem posiadaczem cudownego samochodu Toledo II SR-1.6
Mój problem z samochodem jest następujący:
Gdy chcę ruszyć delikatnie i dodaje mojemu auto odrobinę gazu to często zdarza się że zgaśnie. Nie dziwił bym się temu gdyby nie fakt że gdy chcę go, po zgaśnięciu, uruchomić to nie silnik odmawia posłuszeństwa. Czuć obroty ale nie chce się wyraźnie zapalić. Dopiero w momencie gdy dodam gaz to samochód odpala.
Moje pytanie brzmi:
Jest to coś naturalnego czy jest coś z moim samochodem nie tak?? Jeśli odpowiedź druga to wie może ktoś co może być z nim nie tak??
Informuję adminów że przedstawię się w odpowiednim dziale gdy będzie dobra pogoda, umyję samochód i zrobię mu zdjęcie
pozdrawiam i dziękuję za odpowiedź:)
Ostatnio zmieniony 03 cze 2010, 22:54 przez Mariusch, łącznie zmieniany 1 raz.
janus_st pisze:a sprawdzałeś przepustnice możne jest zabrudzona.mi pomogło przeczyszczenie
niestety nie znam się na mechanice a ojca w najbliższym czasie nie będzie więc jeśli mógł bym prosić o jakieś zdjęcie lub wskazówkę jak dana cześć wygląda bym mógł pomyśleć nad tym
Ostatnio zmieniony 04 cze 2010, 13:34 przez Mariusch, łącznie zmieniany 1 raz.
Witam i ja mam problem z odpalaniem auta
Po przekręceniu kluczyka wszystkie kontrolki się zapalają (jak zawsze),ale zero reakcji nie chce odpalic.Rozrusznik wykluczam (mogę się mylic) bo kontrolki nie przygasają więc podejrzewam że na rozrusznik nawet nie dostaje prądu,wymieniłem też kostkę stacyjki ale dalej to samo,dodam że nie dzieje mi się to zawsze a raczej sporadycznie
Macie jakieś pomysły ??
ale miałeś tak tylko czasami,bo ja właśnie mam tylko to czasem (choć jest to bardzo denerwujące,ost.na mnie trąbili na myjni bo nie chciał odpalić)
a ogólnie to pali na pierwszy dotyk