Stuknięcie Lusterkiem

Czyli kogo objechaleś, a kogo nie.
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
voyager2550
Forumowicz

Stuknięcie Lusterkiem

Post autor: voyager2550 »

Dzisiaj pod kinem zajeżdżałem na miejsce parkingowe, a nagle kolega który kilka sekund wcześniej już zaparkował, otworzył swoje drzwi prosto we mnie :-/

Lusterko się złożyło, trochę popękało no i lakier na drzwiach obtarło. Małe wgniecenie widać. Godzina polerki i nic strasznego nie pozostało oprócz wgniecenia.
Ale powrócę do lusterka. Posklejałem go trochę ale brakuje mi jednego kawałka. Widać sporą dziurę. Sami zobaczcie:

Obrazek
Obrazek

Jak zatuszować ten ubytek? Można gdzieś kupić sam ten czarny plastik, który mi pękł? Czy potrzebuję całe lusterko? Proszę o rady.

Całe lusterko od "Seata Altea" podejdzie ? Jest chyba takie samo jak w Toledo 2. Czy się mylę ?
Ostatnio zmieniony 04 cze 2010, 12:50 przez voyager2550, łącznie zmieniany 1 raz.
Awatar użytkownika
Sony
Administrator
Auto: Seat Toledo 1M
Model: 1.9 TDI ASV++
Kontakt:

Stuknięcie Lusterkiem

Post autor: Sony »

Możesz poszukać po szrotach bądź po allegro.

Ogólnie to ja bym kroił tego znajomego, w końcu jego wina - czyż nie tak ?
Awatar użytkownika
voyager2550
Forumowicz

Stuknięcie Lusterkiem

Tak, jego wina.
Byłem tam wczoraj jeszcze raz. Nic nie znalazłem już wsiadałem do samochodu i coś mnie tknęło jeszcze raz zobaczyć, przeszedłem się po parkingu i parę metrów dalej znalazłem ;) Ktoś musiał na kole przewieźć. Posklejam to do kupy, ale będzie widać pęknięcia.... jest na to jakiś sposób ? Czarny spray pomoże ?
B
Bodek

Stuknięcie Lusterkiem

Post autor: Bodek »

może trochę zaszpachlować i pomalować ?? nie wiem czy będzie trzymać się plastiku
Awatar użytkownika
gurszczak
Zasłużony
Auto: Hyundai
Model: ix35

Stuknięcie Lusterkiem

Post autor: gurszczak »

voyager2550, wg mnie szkoda zachodu z kombinowaniem i klejeniem tu masz lusterka http://moto.allegro.pl/listing.php/sear ... egory=4099 ceny nie sa takie straszne.
Pozdrawiam Gurszczak

Obrazek

Gurszczak i jego Hultaj
Awatar użytkownika
voyager2550
Forumowicz

Stuknięcie Lusterkiem

A takie lusterko podejdzie? Orientuje się ktoś może?
http://allegro.pl/item1043181454_luster ... altea.html

Ps. Skleiłem dzisiaj całość do kupy. Powiem tak: źle nie wygląda :-) Podmalowałem przetarty plastik czarnym autorenolakiem, z odległości metra trzeba się dobrze wpatrzeć aby coś zauważyć.

Ale nie będę od dzisiaj używał opcji składania lusterek, gdyż prawa strona (uderzona) okropnie trzeszczy, jakby się plastiki łamały. Lusterko się co prawda złoży, ale odgłosy są okropne.
B
Bodek

Stuknięcie Lusterkiem

Post autor: Bodek »

radziłbym rozkręcić i zobaczyć czy mechanizm się nie uszkodził :roll:
A
ADIWWL

Stuknięcie Lusterkiem

Post autor: ADIWWL »

lusterko od altei nie będzie pasować mimo że podobnie wygląda tak samo jak lusterko do ibizy niby identyczne ale nie pasuje od toledo 5p .
Awatar użytkownika
voyager2550
Forumowicz

Stuknięcie Lusterkiem

Mechanizm jest dobry. Wydaje mi się, że plastiki nie spasowały dobrze. Może gdybym rozebrał lusterko i zabrał się do tego " od środka " byłoby ok. Tylko jak dostać się do lusterka ? Muszę najpierw rozebrać drzwi ? Jak już będę miał lusterko na wierzchu to jak je rozbroić, żeby czegoś nie uszkodzić ? ;)
ODPOWIEDZ