Witam
Nie wiem gdzie podpiąć temat wiec wrzucam na ogólny, może się już temat pojawił ale jakoś w wyszukiwaniu nie bardzo wiem jak to sprecyzować. Otóż zapalam sobie swojego ulubionego Tolka, pali na dotyk, włączam wentylacje (właściwie to sama się na auto ustawia) i po chwili czuję dziwny zapach (ciężko sprecyzować coś w rodzaju zapachu ni to dym ni palone coś - nie wiem ale zapach jakoś z natury znajomy - sprawdzałem nie jest to zapach z zewnątrz) trwa to może 1 minutę i zapach powoli znika. Czy ktoś miał takie coś z tym czymś ? Proszę o info.
Jeżeli zapach czuć po włączeniu się wentylatora nadmuchu i czuć go do chwili aż zacznie dmuchać ciepłe powietrze to stawiał bym na przycieranie wentylatora. Po odpaleniu jak wszystko jest zmarznięte wentylator zaczyna się kręcić i czuć zapach coś w stylu palącego się plastiku, dopiero jak ciepłe powietrze rozgrzeje smar zapach znika. Użyj szukajki, smarowanie wentylatora było przerabiane niedawno.
Ewentualnie jeszcze może jakąś stęchlizną śmierdzieć jak masz mokry filtr powietrza, albo zagrzybioną klimę.
Pomoże wymiana filtra jeśli to on + poprawienie osłony tegoż filtra, lub odgrzybienie klimy, jeśli to jej wina.
TomekTomek pisze: czyli zajrzeć do filtra powietrza
Dokładnie, zajrzeć i ewentualnie wymienić, a na Wiosnę odgrzybić. Zwróć uwagę żeby dobrze założyć osłonę filtra jak źle to zrobisz będzie się woda lać na filtr i do samochodu.