[ALL] Wydech z kwasówki

Duże turbo, chip, napisz o tym tutaj.
ODPOWIEDZ
m
mario 78
Forumowicz

[ALL] Wydech z kwasówki

Post autor: mario 78 »

przymierzam się do wymiany seryjnego wydechu na wydech z kwasówki 2.5 cala :-> i teraz mam takie pytanko czy ktoś posiada u siebie taki wydech ewentualnie ktoś by mi mógł doradzić co i jak , i ewentualnie jaki jest koszt w różnych miastach takiego zabiegu ;-) mnie che typ skasować na 1500 zł. z jednym tłumikiem
Ostatnio zmieniony 13 kwie 2015, 12:23 przez mario 78, łącznie zmieniany 1 raz.
-----------------------------------------------------------
www.vaglublin.pl
c
ccolino

[ALL] Wydech z kwasówki

Post autor: ccolino »

w mg w siemianowicach ceny beda okolo 2500zl wiec 1500zl niejest duzo.kup ewentualnie w mg same tlumniki i podjedz do jakiegos auto wydechu zeby zalizyli moze taniej bedzie.po takim wydechu silnik jest bardziej elastyczny.
Awatar użytkownika
kalafek
Forumowicz
Kontakt:

[ALL] Wydech z kwasówki

Post autor: kalafek »

a jak na to wpadles ze wydech musi miec akurat 2.5 cala?? orientowales sie konkretnie w temacie czy przeczytales w GT ze w innych autach sa takie srednice to i Ty sobie taki zalozysz?? sorry za zlosliwosc ale moim zdaniem wartoby sie najpierw dokladnie zorientowac jaka srednica bedzie odpowiednia do Twojego 1.9 TDI... :mrgreen: bo moze sie okazac ze zalozysz taki wydech, za mocno odprężysz motor, spaliny zamiast "wylatywac szybciej z silnika" beda wracac i efekt bedzie zupelnie inny niz oczekiwales...

Polecam kontakt z firma ktora robi takie rzeczy (np Zastec Tuning z Łodzi). Słyszalem i widzialem kilka aut na zywo z wydechami zrobionymi w tej firmie, widzialem rowniez wykresy z hamowni (E60 model 545 na hamowni w serii mial dokladnie tyle co fabryka czyli 333KM po montazu wydechu 349KM) przyrost moze niewielki ale wg opini kumpla zauwazalny podczas jazdy :mrgreen:

a co do ceny to 1500 to taniutko (całość do E60 tez na jednym tlumikum kosztowala prawie 3 tys) ;-)
Seat Toledo 1M 1.6 16V BCB Signo :)
Ratownik Drogowy PZM :)
m
mario 78
Forumowicz

[ALL] Wydech z kwasówki

kalafek pisze:sorry za zlosliwosc ale moim zdaniem wartoby sie najpierw dokladnie zorientowac jaka srednica bedzie odpowiednia

wcale ie przyjmuje tego jako złośliwość a jak za dobrą rade , dlatego między innymi założyłem ten temat żeby ktoś podpowiedział doradził

kalafek pisze:moze sie okazac ze zalozysz taki wydech, za mocno odprężysz motor, spaliny zamiast "wylatywac szybciej z silnika" beda wracac i efekt bedzie zupelnie inny niz oczekiwales...

ta firma http://fwmotorsport.pl/onas/ miała by mi to robić słyszałem sporo o tym że goście mają pojęcie i wiedzą co robią
www.vaglublin.pl
Awatar użytkownika
kalafek
Forumowicz
Kontakt:

[ALL] Wydech z kwasówki

Post autor: kalafek »

No jezeli pieszesz ze firma jest pewna i sprawdzona to mysle ze warto.... chociaz z drugiej strony zastanowilbym sie czy nie lepiej zaczac np od zawirusowania motoru... (chyba ze juz masz wiruska no to wtedy trzeba pomyslec o dalszych modach). Ja majac 1.9 TDI i chcac go "ozywic" pomyslalbym na poczatek wlasnie o chipie...

Druga sprawa jest to czy zmiana wydechu przyniesie takie same efekty w dieslu i benzynie... w benzyniaku wiadomo to pomaga, w dieslu pewnie tez ale czy w takim samym stopniu to nie wiem...

Jednym slowem uderzaj do gosci staraj sie wypytac o max szczegoly no i jak sie zdecydujesz to rob:) no i zdaj relacje jak bylo przed no i ak jest po :)
Seat Toledo 1M 1.6 16V BCB Signo :)
Ratownik Drogowy PZM :)
Awatar użytkownika
piotrek_TDI
Forumowicz
Auto: ...
Model: ...

[ALL] Wydech z kwasówki

Post autor: piotrek_TDI »

Wydech powinno sie robić tylko i wyłącznie przy modyfikacjach mechanicznych silnika auta np. wieksza turbina,czy serii albo samym programie mija się to z celem a pieniądze są wyrzucone w błoto,tak jak pisał kolega zacznij od programu który jest porównywalny jezeli chodzi o koszty a zarazem da ci wiecej przyjemności z jazdy.

Jezeli chcesz wydech to polecam firme motowydech.eu za taki zapłacisz w Wawie około 1500 zl na gotowo więc cena bardzo dobra

pozdrawiam 8-)
s
sz.p.bartek
Forumowicz
Auto: ...
Model: ...
Kontakt:

[ALL] Wydech z kwasówki

Post autor: sz.p.bartek »

Jak chcesz dłubac wydech a nie masz konkretnych modyfikacji silnika to wywal tylko kata i wstaw rurke, bo tak jak mówi piotrek_TDI to będzie tylko sztuka dla sztuki.
Toledo II TDI ASV+ Powered by TUNE-UP
m
mario 78
Forumowicz

[ALL] Wydech z kwasówki

niestety czeka mnie wymiana całego wydechu bo stary ma już dosyć i z tą maja rozterka nad kwasówką :-? ale jak tak mówicie to będzie seria prawie :mrgreen:
www.vaglublin.pl
Awatar użytkownika
Mosiu
Forumowicz

[ALL] Wydech z kwasówki

Post autor: Mosiu »

Mysle ze spokojnie 2,25cala bez kata, na dwoch tlumikach wystarczy Ci w zupelnosci.
ODPOWIEDZ