[1L] Nie działają halogeny i ogrzewanie tylnej szyby

Oświetlenie zewnętrzne i wewnętrzne naszych Tolków.
ODPOWIEDZ
v
virus356
Forumowicz
Kontakt:

Post autor: virus356 »

Sytuacja wygląda tak, że jak kupiłem Tolka to światła działały działały, a ogrzewanie nie. Podczas takich głębszych oględzin po zakupie zauważyłem, że pod przednim siedzeniem mam wyprowadzone przewody pod wzmaka do radia, a że miałem wszystko gotrowe do włożenia to wykorzystałem gotową instalację. Jednak podczas montażu zauważyłem, że poprzedni właściciel przykręcając wzmaka do belki wkrętem przeszedł przez wiązkę przewodów :( Postanowiłem wszystko naprawić. Połączyłem każdy kabelek osobno. Od tego czasu (tak mi sie wydaje) nie działają mi ani przednie ani tylne światło przeciwmgłowe i nie mogę ymyślić dlaczego. Sprawdziłem bezpiecznik i jest dobry. Sprawdzałem czy prąd dochodzi do halogenów, niestety nie. Ma może ktoś jakiś pomysł od czego powinienem zacząć ? O ile ogrzewanie tylnej szyby m w niczym nie przeszkadza, o tyle przeciwmgłowe światła bardzo by sie by przydały.
Awatar użytkownika
dany_2
Forumowicz

Post autor: dany_2 »

Może spraw włącznik świateł przeciwmgłowych ja miałem tak samo z włącznikiem podgrzewania tylnej szyby, po prostu włącznik mi się stopił bo jakieś zwarcie było. Może i u ciebie coś takiego miało miejsce.
Awatar użytkownika
Pablo_0043
Forumowicz
Kontakt:

Post autor: Pablo_0043 »

Uszkodzony przekaźnik świateł przeciwmgielnych. Takie mam wrażenie.
>>Bóg stworzył Seata bo wie co to jest prawdziwe piękno.. a Opla?? Bo ma poczucie humoru<< :)
v
virus356
Forumowicz
Kontakt:

Post autor: virus356 »

Zaraz idę sprawdzać wyłączniki.

Pablo_0043, który to jest przekaźnik ? Jak będę miał jakieś przekaźniki, to spróbuje powymieniać.

Sprawdziłem przełaczniki. W kostce od włącznika przeciwmgłowych wypiał się jeden kabelek, wpiełem i wszystko działa OK.
Zostało ogrzewanie tylnej szyby, nie mam jak sprawdzić czy włącznik działa.
ODPOWIEDZ