[ALL] Kolumna kierownicza

Tematy ogólno-techniczne
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
DzieX
Administrator
Auto: Seat
Model: Toledo 1M
Kontakt:

[ALL] Kolumna kierownicza

Post autor: DzieX »

Czy jest możliwe, że na kolumnie kierowniczej jest luz? Wydaje mi się, że im bardziej wysunę kierownicę do siebie to jest większy. Najbardziej odczuwalne jest to na nierównościach i hopkach.

P.S. szukałem podobnego tematu, ale znalazłem tylko taki o maglownicy, więc sorki za ew. duplikat.
SEAT Toledo .:R32 4x4: forum facebook blog | VW Polo | RENAULT Laguna | SEAT Leon
Awatar użytkownika
tomason2
Forumowicz
Auto: Seat Toledo 1M
Model: 1.9 TDI ASV+

Re: [ALL] Kolumna kierownicza

Post autor: tomason2 »

Odkopie temat, bo mnie temat z luzem w kolumnie zaczął denerwować. Od zawsze były stuki niewiadomego pochodzenia, ale wreszcie się za to wziąłem, bo luz zaczął się powiększać. U mnie na 100% luz występuje w kolumnie kierowniczej na odcinku powyżej dolnego krzyżaka w górę, ale jeszcze nie zdemontowałem plastików, żeby dokładnie zlokalizować miejsca luzu. Kupiłem na zaś kolumnę kierowniczą używaną, ale przyszedł szrot i podejrzewam, że ciężko będzie dorwać coś uczciwego ze względu na wiek tych samochodów.

DzieX jak u Ciebie zakończył się temat luzów ?
Tomek

ASV - 150KM - 328Nm :-)
Awatar użytkownika
DzieX
Administrator
Auto: Seat
Model: Toledo 1M
Kontakt:

Re: [ALL] Kolumna kierownicza

Post autor: DzieX »

Nie zakończył się. Najprawdopodobniej jest tak jak u Ciebie, ale już nie mam siły z tym walczyć. Może krzyżaki by trzeba było zregenerować. Przekładnia była na stole w zakładzie i niczego nie znaleźli.
SEAT Toledo .:R32 4x4: forum facebook blog | VW Polo | RENAULT Laguna | SEAT Leon
ODPOWIEDZ