hej
Doradzicie jaki kupić odkurzacz piorący. Tak do 700-800zł max może być używany. Używać go będę do prania tapicerki w aucie a także w domu (dywany,meble).
Może używacie jakiś i macie dobrą opinie na jakiś ??
Za takie pieniądze zapomnij o nowym dobrym odkurzaczu, a jak znajdziesz używanego to polecam karhera puzzi 100 lub numatic george. Ja mam ten drugi, jest produkcji angielskiej, wszystkie części i złączki ma metalowe w porównaniu do karhera i nowy kosztuje o 1/3 taniej. Na korzyść karhera przemawia jedynie ergonomia bo ma wiaderko na brudną wodę i jak sie zapełnia to sciągacz pokrywe i wyciągasz wiaderko a w numaticu musisz cały odkurzacz rozkładać
Było:
Toledo 1M 1.9 AGR+ [*]
Audi A6C5 Quattro 2.8 [*] ------------------------------ Jest:
BMW E46 XD M57D30 "Karwan"
BMW E39 M54B25 "Na Leniu" ------------------------------
Ja od czasu do czasu jadę do sklepu komfort i wypożyczam odkurzacz piorący. Koszt to 1PLN pod warunkiem, że u nich kupisz środki piorące. Jakoś 50 za te środki płaciłem i wystarczają na duuuuużo prania. Odkurzacz masz na 24h, czy jakoś tak.
Czyli te 700-800 wystarczy Ci na 14-16 wypożyczeń. Ja biorę średnio raz na rok, więc miałbym na jakieś 14-16 lat. No i w tej cenie masz już środki piorące, które i tak musiałbyś kupić. O ewentualnych usterkach i naprawach używanego sprzętu nie wspomnę (w przypadku wypożyczenia awarie Cię nie interesują). Więc zastanów się, czy warto.