Sony, Średnie zużycie jest w porządku? Mi wydaje się dużo za dużo jak na ten silnik, podałem średnią z ostatniej jazdy, wyzerowałem średnią jak silnik był już nagrzany i przejechałem 300km, 60% trasa, wynik nieco ponad 10 litrów realnie. Zaczęło się tak dziać 2 tygodnie temu, w aucie nic nie było wymieniane już od dłuższego czasu. nie licząc zamka ale to nie może mieć wpływu na spalanie
damian1231795, Tylko że spalanie na postoju wzrasta do 10l, nie jest cały czas takie samo jak z ostatniego pomiaru, dajmy na to jadę jak dziadek 80km/h na 5 biegu i mam spalanie 6-7litrów a jak się zatrzymam to podskakuje do okolic 10. Przeszukuje różne tematy ale punktu zaczepienia jeszcze nie mam. Pewnie logi dynamiczne będą niezbędne, które bloki należało by logować?
[ Dodano: 2012-03-19, 21:38 ]
szymekgd, Dzięki za trop, przed chwilą miałem auto na podnośniku, ale koła kręcą się bez oporów, filtr powietrza i paliwa wymieniony 3000km temu i wtedy też zalałem zapobiegawczo STP do paliwka. Auto chodzi cicho i idealnie równo, nie szarpie. Ciśnienie w oponach 2,2. Opony 195/65/15 Tankuję na orlenie, choć próbowałem też na innych stacjach, i bez skutku, spalanie niemal takie samo.