N75 jutro kumpel wyczyści, no i VAG.
[ Dodano: 2011-03-24, 08:21 ]No i jak obiecałem to pisze co było z tą Ibizą 1.9 TDI 90KM AGR. Kumpel przeczyścił N75 i niewiele to dało a powiem więcej V-max zmalał ze 140 do 120 km/h, kolega postanowił wymienić przepływkę bo jak pisałem po odpięciu starej było lepiej. Zakupił ja na Allegro za 108zł z przesyłką
Po podpięciu poprawa ale po 5 minutach auto zaczęło przerywać no myślałem ze nas trafi - no ale czego się spodziewać po przepływce za 94,50zł. No ale jak już siedzieliśmy przy Ibizie to mówimy wykręcamy turbinę zawsze taniej będzie. Jeszcze zanim się za to zabraliśmy wszedłem na kanał i przyglądnąłem się Ibizie od dołu. Moją uwagę przykuł obluzowany SMIC. Po dokładniejszych oględzinach byłem w szoku okazało się ze w obudowie była dziura wielkości 2zł. Wyciągneliśmy SMIC a było z tym roboty co niemiara posklejaliśmy wszystko. Potem wszystko zostało złożone i podpięte. No i nastąpiła chwila prawdy - odpalam Ibizę lekko dodaje gazu i już wiem ze wszystkie problemy zniknęły. Rozgrzałem Ibizę do odpowiedniej temperatury i pełen ogień -a auto zaczęło jechać tak jak powinno. A zadowolenie z roboty - BEZCENNE
Ostatnio zmieniony 10 mar 2011, 22:44 przez
Szymek08, łącznie zmieniany 1 raz.