Nie znam się, czy to dobry wybór?!
Ale, nie czuje żadnej różnicy pb/gaz, a spalanie po przejechanych 98km 6,88L gazu! Jak będzie dalej tak jak dzisiaj, to będę mega zadowolony!!!

Danielek. pisze: spalanie realne tzn poprzejechaniu 100km zatankowales ponownie na tej samej stacji i wysedl taki wynik?
rafik pisze:Danielek. pisze: spalanie realne tzn poprzejechaniu 100km zatankowales ponownie na tej samej stacji i wysedl taki wynik?
Dokładnie tak! Tankowanie na stacji Orlen przejażdżka 98km i tankowanie na tej samej stacji! Nie ma komputera, ani klimy!![]()
Wynik jak dla mnie rewelacyjny, no ale wole ze zachwytami jeszcze poczekać na kolejne tankowania, w przyszłym tygodniu powinienem już nawinąć na tej instalacji pierwszy tyś.km więc później będą te moje podliczenia bardziej miarodajne.
Mam 1,4 16v i na benzynie zrobiłem osobiście 10tyś.km. Podczas tego przebiegu na trasie palił bp około 6L (5,8-6,3) czyli gazu pali +/- 10%.
tomoziomo pisze:witam
rowniez mam takie pytanko co zrobic przed zamontowaniem LPG ? Jestem zdecydowany zagazować Seata (1.6 SR) , z tym że : po wymianie oleju i filtrów minęło 7 tys km (świec 18 tys km) , także pytanie takie : Czy jeszcze pojezdzic pare tysiecy wymienic filtry olej i dopiero wtedy gaz, czy odwrotnie: najpierw gaz, a potem filtry olej itp...Czy ma to jakieś znaczenie ? Jakieś rady mile widzianedostałem info ze STAG 4,wtryskiwacze zavoli, 2100zł.