Panowie też mam problem z radiem ( JVC) a mianowicie wyciągnąłem dzis radio i po ponownym podłaczeniu radio zapali sie na chwile doslownie 2s i zaraz gaśnie. Bezpiecznik ok a jak sprawdzałem miernikiem to praktycznie nie daje prądu na radio.
witaj tzn wyjołeś je całkowicie tak? sprawdz bezpieczniki na przewodach z tyłu radia, oraz czy nie są zasniedziałe koncówki , radio twoje wogóle jest ciemne czy tylko nie działa dzwięk?
Panowie mam problem. Kupiłem wczoraj Pioneera ,takiego z dolnej półki cenowej , podpiąłem kostkę, przejściówkę do anteny bo nie pasowała ale radio nie daje wcale znaku życia . Dodam że u kumpla w hondzie chodzi bez problemu. Seryjne na kasety u mnie też działa. Co mam robić? Sprawdzałem na zapłonie, zmieniałem żółty z czerwonym ale dalej nic
krissTSW pisze:Panowie mam problem. Kupiłem wczoraj Pioneera ,takiego z dolnej półki cenowej , podpiąłem kostkę, przejściówkę do anteny bo nie pasowała ale radio nie daje wcale znaku życia . Dodam że u kumpla w hondzie chodzi bez problemu. Seryjne na kasety u mnie też działa. Co mam robić? Sprawdzałem na zapłonie, zmieniałem żółty z czerwonym ale dalej nic
Miernik do ręki i sprawdź na kostkach ISO gdzie jest 12V i 12V po zapłonie, następnie schemat wejść do radia gdzie powinny być owe napięcia i poprzepinać piny/jakieś złączki. Musi działać