No właśnie nie jestem pewien bo jeden kluczyk mam z pilotem wygląda na oryginalny itd to ok ale drugi mam całkiem zwykły i też się nim da otworzyć drzwi czy odpalić więc nie wiem
Nie wkładam pieniędzy w starego złoma, wkładam serce w pasję
Czyli jak wyświetla mi sie taka kontrolka i po paru sekundach gaśnie to znaczy że ono jest? czy nie koniecznie? Mam na myśli ta na dole po prawej gdzie jest kluczyk w aucie
http://www.google.pl/imgres?imgurl=http ... Aw&dur=435
kuzio, wg. instrukcji od 1M to kontrolka immo, w przypadku prawidłowego klucza kontrolka zapala się na chwilę, w przypadku nieoryginalnego miga i zapłon jest obcięty - instrukcja strona 2.19,
szymekgd, Nie dawało mi to spokoju i dla pewności porozbierałem oba kluczyki (bo jeden jest inny od drugiego) i okazało się, że jest immo Dzięki wielkie za zainteresowanie tematem
voyager2550 pisze:Ja w bazie kodów błędów znalazłem 17978 P1570 463A Uszkodzony sterownik immobilizera - zły kod, ECM, przewody
Post kolegi powe88:
Dodawanie przez vag kluczyka pilota
Zbierz wszystkie piloty zdalnego sterowania jakie chcesz zaprogramować. Jeden z kluczyków pojazdu umieść w stacyjce i włącz zapłon w pozycję ON. Korzystając z programu VAG-COM wykonaj następujące czynności:
[Wybór]
[46 - Moduł komfortu] lub [35 - Centralny zamek]
[Adaptacja - 10]
Wybierz kanał "01" (w niektórych modelach AUDI może to być kanał "21")
[Odczytaj]
W polu "Wartość zapisana" powinna pojawić się liczba aktualnie zaprogramowanych pilotów.
W polu "Nowa wartość" wpisz łączną ilość pilotów (max. 4) jakie chcesz dopasować do sterownika (łącznie z działającymi już pilotami).
[Testuj]
Upewnij się, że sterownik akceptuje wprowadzoną wartość.
[Zapisz]
Teraz masz ok. 15 sekund na dopasowanie wszystkich pilotów zdalnego sterowania. Naciskaj i przytrzymuj (przez min. 1 sekundę) - po kolei w każdym pilocie przeznaczonym do zakodowania - przycisk UNLOCK (otwieranie).
Mam do powyższego pytanie dodatkowe, czy jeżeli mam jeden sprawny pilot (załóżmy, że będzie to ten w stacyjce) który działa i drugi "nowy" to czy trzeba nacisnąć w ciągu tych 15 sekund unlok na obu, czy tylko na tym nowym który chce doprogramować?
Witam
Po wymianie nagrzewnicy auto nie odpala(toledo 1M 2004 ASV) dodam zę tesciu chcąc wyprowadzić auto z garażu spróbował odpalić go bez zegarów. Potym wszystkim zaczoł się problem poniewaz kiedy złozyłem wszystko do kupy(zegary deskę ) auto nie chce odpalić mruga kontrolka immo oraz wykrzyknik (hamulec ręczny) po podpięciu vag nie łączy się z silnikiem sporadycznie ze wskażnikami wskazując na błąd czujnika ciśnienia oleju ktoś wie jak pomóc w tej sytuacji