[1M] Kontrolka immobilisera / Immobiliser

Wszystko o elektryce w aucie
s
szymekgd
Forumowicz

Post autor: szymekgd »

kuzio pisze:Czy wszystkie Toleda wychodziły z immobiliserem

Pewnie tak skoro w 1L już go mam, niestety brakuje kontrolki, zazwyczaj są z "kluczykiem".
Michal
Awatar użytkownika
kuzio
Forumowicz
Auto: Seat Toledo 1M
Model: 1.9 TDI ALH+

Post autor: kuzio »

No właśnie nie jestem pewien bo jeden kluczyk mam z pilotem wygląda na oryginalny itd to ok ale drugi mam całkiem zwykły i też się nim da otworzyć drzwi czy odpalić więc nie wiem :roll:
Nie wkładam pieniędzy w starego złoma, wkładam serce w pasję

MOJE TOLEDO: http://toledoclubpolska.pl/viewtopic.php?t=622 ... sc&start=0
s
szymekgd
Forumowicz

Immo to "spiralka" wklejona w kluczyk, działa na takiej samej zasadzie jak bramki w sklepach, jest pasek to piszczy...
Michal
Awatar użytkownika
kuzio
Forumowicz

Czyli jak wyświetla mi sie taka kontrolka i po paru sekundach gaśnie to znaczy że ono jest? czy nie koniecznie? Mam na myśli ta na dole po prawej gdzie jest kluczyk w aucie ;-)
http://www.google.pl/imgres?imgurl=http ... Aw&dur=435

s
szymekgd
Forumowicz

kuzio, wg. instrukcji od 1M to kontrolka immo, w przypadku prawidłowego klucza kontrolka zapala się na chwilę, w przypadku nieoryginalnego miga i zapłon jest obcięty - instrukcja strona 2.19,
Michal
Awatar użytkownika
kuzio
Forumowicz

szymekgd, Nie dawało mi to spokoju i dla pewności porozbierałem oba kluczyki (bo jeden jest inny od drugiego) i okazało się, że jest immo :-D Dzięki wielkie za zainteresowanie tematem :-D

D
DJ_Mouse
Forumowicz

Post autor: DJ_Mouse »

voyager2550 pisze:Ja w bazie kodów błędów znalazłem 17978 P1570 463A Uszkodzony sterownik immobilizera - zły kod, ECM, przewody

Post kolegi powe88:

Dodawanie przez vag kluczyka pilota

Zbierz wszystkie piloty zdalnego sterowania jakie chcesz zaprogramować. Jeden z kluczyków pojazdu umieść w stacyjce i włącz zapłon w pozycję ON. Korzystając z programu VAG-COM wykonaj następujące czynności:

[Wybór]

[46 - Moduł komfortu] lub [35 - Centralny zamek]

[Adaptacja - 10]

Wybierz kanał "01" (w niektórych modelach AUDI może to być kanał "21")

[Odczytaj]

W polu "Wartość zapisana" powinna pojawić się liczba aktualnie zaprogramowanych pilotów.

W polu "Nowa wartość" wpisz łączną ilość pilotów (max. 4) jakie chcesz dopasować do sterownika (łącznie z działającymi już pilotami).

[Testuj]

Upewnij się, że sterownik akceptuje wprowadzoną wartość.

[Zapisz]

Teraz masz ok. 15 sekund na dopasowanie wszystkich pilotów zdalnego sterowania. Naciskaj i przytrzymuj (przez min. 1 sekundę) - po kolei w każdym pilocie przeznaczonym do zakodowania - przycisk UNLOCK (otwieranie).

Mam do powyższego pytanie dodatkowe, czy jeżeli mam jeden sprawny pilot (załóżmy, że będzie to ten w stacyjce) który działa i drugi "nowy" to czy trzeba nacisnąć w ciągu tych 15 sekund unlok na obu, czy tylko na tym nowym który chce doprogramować?
Mechanika Grupa VAG - Info P.W.
M
Marianoo

Post autor: Marianoo »

Na obu. Jak nacisniesz na jednym, to potem komfort nie bedzie"wdział" drugiego. Nawet to jest na końcu zacytowanego przez Ciebie posta napisane:)
w
wilson20

PROBLEM Z IMMO PO WYMIANIE NAGRZEWNICY!!!!

Post autor: wilson20 »

Witam
Po wymianie nagrzewnicy auto nie odpala(toledo 1M 2004 ASV) dodam zę tesciu chcąc wyprowadzić auto z garażu spróbował odpalić go bez zegarów. Potym wszystkim zaczoł się problem poniewaz kiedy złozyłem wszystko do kupy(zegary deskę ) auto nie chce odpalić mruga kontrolka immo oraz wykrzyknik (hamulec ręczny) po podpięciu vag nie łączy się z silnikiem sporadycznie ze wskażnikami wskazując na błąd czujnika ciśnienia oleju ktoś wie jak pomóc w tej sytuacji
Awatar użytkownika
DzieX
Administrator
Auto: Seat
Model: Toledo 1M
Kontakt:

Post autor: DzieX »

Bez zegarów? Z tego co słyszałem nie można tak robić. Można uszkodzić sterownik silnika.
ODPOWIEDZ