Seat Toledo - nasze własne opinie i spostrzeżenia

Luźne gadki o wszystkim
Awatar użytkownika
Sony
Administrator
Auto: Seat Toledo 1M
Model: 1.9 TDI ASV++
Kontakt:

Post autor: Sony »

pushq pisze:Jestem z niego tak niezadowolony, że gdyby nie to, że nie stać mnie na nowy samochód to bym go chyba podpalił.
Wykup AC i do dzieła! :682:

Ja jeżdżę Tolkiem już 3 lata i jestem MEGA zadowolony :683: Jak się dba tak się ma, taka jest prawda :P ;)
Awatar użytkownika
pushq
Forumowicz

Post autor: pushq »

Sony pisze:pushq napisał/a:
Jestem z niego tak niezadowolony, że gdyby nie to, że nie stać mnie na nowy samochód to bym go chyba podpalił.
Wykup AC i do dzieła! :682:

i chyba tak zrobie :D
d
dziubek6
Forumowicz
Auto: Toledo
Model: 1.9

Post autor: dziubek6 »

aby tylko nie określili, że przyczyną pożaru była usterka w instalacji elektrycznej pojazdu
1.9 AHF
Awatar użytkownika
tony
Zasłużony

Post autor: tony »

pushq pisze:i chyba tak zrobie :D

druga opcja to ustawka z ciężarówką z biedronki :) tylko trzeba walić w słupek :D u Ciebie szkoda całkowita a u niego draśnięcie :lol:
Pozdrawiam użytkowników Seata Toledo. Dziękuję wam za dobroć i za modlitwy. Z serca wam błogosławię.
Serdetschnje posdrawjam Toledziakuf
Tony
Awatar użytkownika
pushq
Forumowicz

dziubek6 pisze:aby tylko nie określili, że przyczyną pożaru była usterka w instalacji elektrycznej pojazdu

Przy solidności mojego samochodu to nie zdziwilbym sie gdyby sam z siebie postanowil mi zrobic taka niespodzianke ;D
Awatar użytkownika
migacz1981
Forumowicz
Auto: Seat Toledo 1M
Model: 1.9 TDI ASV

Post autor: migacz1981 »

A od kogo go w Walbrzychu kupiles i czy go czasem ktos przed toba nie serwisowal na wyszynskiego
Obrazek
"TITKO je poźiątku"
Awatar użytkownika
pushq
Forumowicz

kupilem od znajomego ze starych-bogaczowic ;p i na poczatku nie sprawial zadnych problemow ;p
zaluje tylko tej calej kasy ktora w niego wlozylem, bo kupowalem same porzadne czesci, zadnych tanich zamiennikow, a on i tak co rusz sie psuje...
Awatar użytkownika
ilek8822
Forumowicz

Post autor: ilek8822 »

pushq pisze:a ja znowu nigdy w życiu nie kupię ani Toledo, ani w ogóle żadnego seata. Jestem z niego tak niezadowolony, że gdyby nie to, że nie stać mnie na nowy samochód to bym go chyba podpalił.

Widocznie trafiłeś na felerny egzemplarz. Takich aut lepiej sie pozbyć i kupić drugie.

Osobiście uważam że Toledo/Leon to najlepsza opcja na tej płycie podłogowej. Po pierwsze jest wg mnie najładniejsze z zewnątrz no i w środku też. Wszystko na swoim miejscu (wkońcu to od VW) .

2. Komfort jazdy jest zadowalający jak na te klasę auta (śrdenia niższa) .

3. Z silnikiem 2.3 V5 auto wypasem zabija niejedno auto nowe i niewiadomo ile droższe. Dźwięk też cieszy ucho :) .

4. Części mechaniczne i eksploatacyjne są ogólno dostępne jak i do wyboru do koloru.

5. Silniki w grupie VW dobrze znoszą Gaz, a diesle może i głośne, ale stosunkowo mało palą i nie zawodzą zazwyczaj.

6. Audio jest gut, wystarczy ewentualnie wygłuszyć drzwi i ma się jeszcze dużo lepszy efekt ;)

Poprzedniego 1.6 maiłem ponad 3 lata i nie zawiódł mnie. Raz poszła uszczelka pod głowicą, ale pewnie miał na to wpływ mój styl jazdy :P (wcześniej auto zamulał jakiś dziadzio) No a ja go przeczyściłem wraz z uszczelką :P

Z wad to MEGA największą jest miejsce w środku. Nie pojmuje dlaczego deska rozdzielcza jest jak stół na obiad i bagażnik taki potężny. Zabrac po 10cm wystarczyło i mielibyśmy wygodne auto dla 4 osób. I rozbieranie niektórych elementów . Niektóre są przykręcone trzema rodzajami srubek . WTF ? Jak i dostęp np do ściągnięcia lamp przednich. Kto to widział bym musiał zderzak zdejmować...

Ogólnie auto naprawde polecam. Jeśli Wasze rodziny nie są grupą kulturystów, lub fanami Fastfoodów to naprawde polecam ;)
B
Bartosz_n
Forumowicz
Auto: Seat Toledo 1L
Model: 1.9.TDI

Post autor: Bartosz_n »

Ja na swojego Tolka zbytnio nie narzekam, wiadomo czasem do auta trzeba dołożyć.
Ogólnie rzecz biorąc jestem zadowolony. Na razie tylko podstawowe elementy eksploatacyjne i uszczelki do michy i pokrywy zaworów.
Tanie części i prosta praca przy wymianie podstawowych części, zrobi to nawet ktoś kto nie miał z tym styczności.
Na plus oczywiście w moim silniczku zasługuje całkiem spora moc przy małym śmiesznie małym spalaniu.
A kufer to już nawet nie wspomnę, spanie w nim to sama przyjemność. ;-) :-D muszę zainstalować dobre car audio, telewizorek i imprezy przy tolku można robić

Szczerze polecam, nie żałuję kupna. Zawsze jest to dobry zamiennik np. golfa itp.
Awatar użytkownika
Kitaj
Forumowicz
Auto: E46 330xd/A6 C5 2.8
Model: M57D30/2.8 ALG

Post autor: Kitaj »

Mnie troche irytują różne świerszczyki... Tu coś drga tam coś brzęczy. Staram się to wyciszać ale niektórych nie idzie zlokalizować :-)
ODPOWIEDZ