Toledo II z silnikiem 2.3 V5 + LPG

Toledo II generacji
ODPOWIEDZ
s
simon_w
Forumowicz

Post autor: simon_w »

matti pisze:
godles_ pisze:bo oglądałem ostatnio i miał tylko napis Seat a V5 na górze po prawej stronie, dziwnie jak dla mnie jakby było coś tam robione.

U mnie też tak było

i u mnie też tak jest :)
K
Krzyś V5
Forumowicz
Kontakt:

Post autor: Krzyś V5 »

Troche dziwna sprawa z tym klekotem u mnie czy zimny czy ciepły nic nie klekocze przy odpalaniu,no troszke falują obroty ,ale taki już urok tych silników,co do znaczka to w orginale jest na górnej części klapy napis Toledo a niżej V5,dowiadywałem się w serwisie.
s
simon_w
Forumowicz

Post autor: simon_w »

Krzyś V5 pisze:Troche dziwna sprawa z tym klekotem u mnie czy zimny czy ciepły nic nie klekocze przy odpalaniu,no troszke falują obroty ,ale taki już urok tych silników,co do znaczka to w orginale jest na górnej części klapy napis Toledo a niżej V5,dowiadywałem się w serwisie.

klekot jest od hydropychaczy zanim dostaną olej na zimnym silniku np po nocy to zaklekoczą dosłownie sekundę jest to słyszalne. Oglądałem 3 toleda z tym silnikiem i wszystkie miały tak samo.
Awatar użytkownika
pampuch1
Forumowicz

Post autor: pampuch1 »

Awatar użytkownika
Wyplosz
Forumowicz
Auto: TOLEDO 1M
Model: AGZ

Post autor: Wyplosz »

zderza z tyłu odstaje z lewej strony i wydaje się jak by był malowany ,gałka zmieniona , stara mogł byś juz wytarta, jak za ten rocznik i to że benzynia to drogo moim zdanie i ani słowa o przebiegu
- Miałeś kiedyś marzenia ??
- Tak miałem zostać kierowcą rajdowym
- I co ?
- I zostałem piratem drogowym :D
Awatar użytkownika
pampuch1
Forumowicz

Noto jak myslicie do jakiej ceny oplaca sie kupic toledo 2.3v5 rocznik 99 np ten oplaca sie??

http://otomoto.pl/seat-toledo-C16138024.html
Awatar użytkownika
Wyplosz
Forumowicz

moim zdaniem troche duzo biorąc pod uwagę nie jest opłacony (+2000 zł) i dorzucić instalacje gazową zeby w miare tanio jezdzic to mozna za ta kase dizelka kupić i bedziesz bardziej zadowolony z tego zakupu, no ale to Twoja decyzja
- I co ?
Awatar użytkownika
pampuch1
Forumowicz

Wyplosz pisze:moim zdaniem troche duzo biorąc pod uwagę nie jest opłacony (+2000 zł) i dorzucić instalacje gazową zeby w miare tanio jezdzic to mozna za ta kase dizelka kupić i bedziesz bardziej zadowolony z tego zakupu, no ale to Twoja decyzja

NO wlasnie jesli by sprzedal za 14 tys oplaconego to bym sie moze skusil. No i oczywiscie gaz Rozmawialem z gosciem i mowil ze min 3300zl za instalacje. Wiec 17tys min wyjdzie. Ale ja chce wlasnie min 150km:D I bardziej sie sklanial ku benzynie poniewaz w domu juz mam golfa 4 w dieslu.
Awatar użytkownika
Wyplosz
Forumowicz

za 15 tys mozna kupic TDI 110 do tego wtryski 216(800-1000) od Cowaboya z wawy i programik u niego(1000-1200) i moze wyjśc nawet wiecej niz 150 KM i lepiej bedzie jechało niz 150km z 2.3 nie urazając osób które jeżdzą taką jednostka
- I co ?
Awatar użytkownika
pampuch1
Forumowicz

Wyplosz pisze:za 15 tys mozna kupic TDI 110 do tego wtryski 216(800-1000) od Cowaboya z wawy i programik u niego(1000-1200) i moze wyjśc nawet wiecej niz 150 KM i lepiej bedzie jechało niz 150km z 2.3 nie urazając osób które jeżdzą taką jednostka

No za 15 tys to chyba fajnego diesla nie kupi sie. A po drogie to nie wiem czy ta turbina tyle by wytrzymala. A i jeszcze spalanie jak bym go poddal takiemu tuningowi to napewno by wzroslo. A ceny On u nas teraz nie naleza do najtanszych:(
ODPOWIEDZ