samopoziomowanie cieżko jest zrobić o ile w ogole jest taka możliwość.
Spryskiwacze to ja i tak czaje sie na zderzak od ts albo Cupry wiec bede szukał odrazu ze spryskiwaczami, czekam na zastrzyk i az zrobie cala mechanike. a jesli chodzi o homologacje to raczej nie powinno być problemu, tak mi sie wydaje. Firma ktora sie tym zajmuje powinna ustaic soczewki tak by było dobrze. Możliwe ze sie myle...
No ale masz jeszcze homologację wybitą na kloszu, chyba że firma która przerabia lampę da jakieś potwierdzenie że wszystko jest zgodnie z prawem zrobione. Słyszałem że mandat za ksenony w nieodpowiednich do tego lampach wynosi 500zl plus zabranie dowodu, może akurat ta firma daje papier na taka przeróbkę.
mój kuzyn miał ksenony w audi i jeździł na nich 2 lata a tu nagle kontrola proszę włączyć światła i wyłączyć .. uśmiech misiaczka i gdzie pan ma samopoziomowanie reflektorów niestety brak to 500 zł i dowodzik pan odbierze u starostwa i tak się skończyła przygoda z ksenonami po 2 latach i teraz to spryskiwacze ma na reflektory oryginalne jakiś plus jest
o kurde, to bardzo ciekawe:) nic, bede sie zastanawiał. a brak samopoziomowania zauważył tak, ze światlo nie jedzilo prawo/lewo/góra/dół? czy o co tu chodzi>
[ Dodano: 2010-05-07, 15:51 ] p.s. już znalazłem zestaw do samopoziomowania:)
Jak masz samopoziomowanie to po włączeniu świateł idą one do góry i następnie opuszczają się na odpowiedni poziom w zależności od odciążenia auta. Także widać jeżeli takowego poziomowania nie posiadasz
Odkurzę troszkę temat, biorąc pod rozwagę montażu samopoziomowania w naszych Tolkach na przykładzie Passata. Podaję link do forum gdzie to znalazłem, jest to montaż oryginalnych czujników sterowników itp pełny profesjonalizm:
Zastanawiam się czy takie coś będzie możliwe w naszych Tolkach?? Są zestawy samopoziomowania sprzedawane na Xenonowe.pl ale w oryginalnych systemach są zastosowane do regulacji silniczki krokowe, które są o wiele szybsze niż zwykłe montowane w naszych autkach. Sterownika z Xenonowe.pl niestety nie można podłączyć do silniczka krokowego. Także czy ktoś już rozważał taką ewentualność?? i czy w ogóle jest to do wykonania??