vwir, Mam jedną cewkę Założona nowa z NGK ale podmieniłem na starą aby się upewnić czy nie jest czasem wadliwa - bez zmian myszazwc, Zlokalizuje i podmienię, może nie będę kupować na razie, jak ktoś będzie mieć AGN'a to podmienię może pomoże.
Może to być coś od kolektora ssącego? Też się spotkałem z taką opinią.
Przy odkrecaniu korka nie ma syczenia ani zasysania, nic podobnego nie ma ) Nie wiem czy napisałem wcześniej: po uruchomieniu silnika pracuje na 4 cylindry a po 30 sekundach może nawet mniej zaczyna robić na 3. Nie wiem czy to ma jakieś znaczenie Może to być podwieszajacy się zawór?
Właściwie to można by spróbować odpalić auto z podłączonym manometrem i zobaczyć, czy po tych 30s pracy ciśnienie na tym cylindrze spadnie. Ale to by nie tłumaczyło osmalonej świecy. Czarna świeca to raczej problem z ilością paliwa (zbyt bogata mieszanka paliwowo-powietrzna, lejący wtrysk, itp). No ale skoro to samo jest na gazie to odpada. Dziwne to trochę...
vwir, mimo że wymieniłem przewody jest straszne przebicie na przewodzie od pierwszego cylindra, nawet jak zamienię na inny (z innego cylindra) jest to samo, i co najlepsze tak jest tylko na 1 cylindrze....
Takie rzeczy najlepiej sprawdzać zwykłym voltomierzem bezpośrednio na akumulatorze. Sprawdź na wolnych i wysokich obrotach, przy włączonych światłach i wentylatorze nawiewu.
myszazwc, Równo bo 270zł vwir, Nie mam już pomysłu... napięcie na światłach i nawiewie wynosi około 13.8. Czujniki wszystkie pomierzone, a przynajmniej powinny działać. Jak myślicie - podwieszający się zawór?