Podłącz żarówkę 5W do przewodów przy lusterku i sprawdź czy się zapali po włączeniu grzania szyby. Wtedy będziesz miał 100 % pewność, że instalacja jest OK. Przy złym styku na kablu może Ci pokazać napięcie 12V, ale prąd nie będzie płynął.
[ Dodano: 2012-10-10, 22:16 ]
Koszi pisze:A od czego podpasują od B5, golfa IV ?? Takie cuś znalazłem: http://www.allegromat.pl/aukcja120111 Podpasi chyba co nie ?? I jeszcze wysyłka gratis
To jest model, którego szukasz o ile od pasażera masz mniejsze.
Nie jestem alektrykiem i nie za bardzo czaje co napisales.
Może nie być prądu skoro miernik pokazuje mi 12 V??
Przeciez jeden kabel z miernika dolaczam do + (przy lusterku) a drugi do - (przy lusterku) i pokazuje mi 12 V to jak ma nie być prądu.
To co mierzysz miernikiem to jest NAPIĘCIE (12V)
Do działania urządzenia elektrycznego potrzebne jest NAPIĘCIE i PRĄD.
Aby sprawdzić, czy płynie prąd trzeba podłączyć jakieś urządzenie elektryczne, które działa na 12V (miernik to nie urządzenie) pod przewody, np.: żarówka, przekaźnik.
To chyba się nie znam bo skoro na jednym kablu jest masa na drugim jest napięcie czyli prąd musi płynąć.
Co innego jakby nie było masy i brałbym ją do sprawdzenia z innego miejsca.
Witam was wszystkich od nie dawna mam przyjemność jeżdzić Tolkiem 1.9 TDI 110KM .Zdiwiło mnie jedno czy wy macie tak samo gdy ruszam lusterkiem lewym to prawe tez sie rusza jak to jest ? Bo w Audi A4 tak nie miałem .
Z tego co wiem i jak się dowiedziałem to w Passacie jest tak samo, gdy ustawiasz lewe to prawe też się rusza, ja od niedawna w swoim też to zauważyłem i byłem bardzo zdziwiony.
Witam,
Problem dotyczy prawego lusterka wstecznego, które obniża się podczas cofania. Od kilku dni mam taki problem, że podczas odpalania auta prawe lusterko (szkło) odchyla się maksymalnie w prawo, tak że w ogóle nie widzę dokąd jadę. Nie jest to normalne, bo do tej pory na tych ustawieniach wszystko było OK. Jak biorę na wsteczny to też odchyla się jak mu się podoba (często maksymalnie w prawo i maks w dół). Czy ktoś miał podobny problem lub wie co może być przyczyną? Z góry dzięki za pomoc.