Ja się na tym nie znam, dlatego pytam Was. Skoro tak radzicie, tak też zrobię. W weekend się zajmę podłączeniem wzmaka i skrzyni i poprowadzę nowe kable do głośników, bo stare są poprzecierane. Potem wznowię temat.
nie wiem czy w 1L jest tak samo ale jak robiłem w Golfie 3, Polo i Audi 80 to w ścianie grodziowej pod zbiornikiem płynu hamulcowego były takie korki/ zaślepki gumowe i przez te korki wpuszczałem kabel do środka - wychodzi pod kierownicą tam gdzie bezpieczniki i inne kable.
Jest tak samo. Można wrzucić kabel przez uszczelkę wiązki silnika, która przez ścianę grodziową wchodzi do budy. Ja tak mam przeciwmgielne przednie podłączone (przekaźnik mam przy akumulatorze).
Możemy wróżyć z fusów, ale najpierw musimy je POMACAĆ
Ja swój kabel włożyłem przez zaślepkę która jest zaraz za ABS'em. Była tam jakaś zaślepka gumowa, zdjąłem i przeprowadziłem do budy, wyszło pod kierownicą
A dalej to pod dywanikami do bagażnika i do wzmaka
Ja także 5m, ale u mnie to za dużo było i kłębek zwinięty leży w bagażniku. 3.5m powinno Ci spokojnie starczyć (zależy którędy pociągniesz wiązkę). Najlepiej weź zwykły sznurek/nitkę porozciągaj "na oko" w miejsca w które byś przekładał kabel i później zmierz ile nitki zużyłeś (dodaj jeszcze jakieś 30cm w razie gdyby co) i tyle