Mam pewnien problem z moim Toledziakiem. Sprawa wygląda tak. Ruszam na jedynce, załóżm w korku, chcę zatrzymać samochód, wciskam sprzęgło i obroty rosną o jakieś 500 rpm. Podobnie dzieje się na wstecznym. Na pozostałych biegach nie mam takiego problemu. Problem pojawia się niezależnie czy silnik jest rozgrzany czy zimny.
Miał może ktoś z was podobny prolem? Wiecie z czym może to być związane. Z góry dziękuje za odpowiedzi.
Witam, jako ze nie znalazłem nigdzie podobnej usterki jaką posiadam przy Tolku zakładam nowy temat i liczę na pomoc i cenne wskazówki .
Problem polega na tym ze silnik pracuje bardzo nie równo , w zasadzie można powiedzieć że faluje przy tym strasznie szarpie. zauważyłem że to ma coś wspólnego z obciążeniem elektrycznym , podczas gdy włączę światła , ogrzewanie, czy inne odbiorniki silnik się dusi , a przy włączonych światłach drogowych , to prawie gaśnie,, kolejną z dziwnych zjawisk jest to że delikatnie mży kontrolka od ABS-u a czasami się na chwile zapali , panowie od czego zacząć ? może być uszkodzony regulator napięcia ?