mario224, prawdopodobnie powinieneś mieć z tyłu zatem taki sam typ jak z przodu. Najlepiej jakbyś zajrzał do ASO z numerem VIN i oni by Ci sprawdzili co miałeś przy wyjeżdżaniu z fabryki w tym aucie...
Szybkie pytanko czy bylby ktos tak dobry i powiedzialby jaka powinna byc dlugosc oryginalnej sprezyny do tolka 1.8 20v 1999r. Chodzi o tyl bo kupilem ale chyba sa za krotkie bo autko siedzi jak by bylo w bagarzniku 150kg. Dzieki
Siemka. Panowie, czy jak wymienię sprężyny z tyłu i z przodu na sportowe obniżające o 40 bądź 60mm, będę musiał także wymienić amorki na obniżające, żeby uzyskąć efekt gleby? amortyzatory mam nówki oryginały bilstein'a z przodu i z tyłu i żal mi ich, a chcę zrobić glebę jeszcze przed nowym rokiem.
Z tego co się orientowałem to do -40 seryjne starczą potem już jednak trzeba wymienić i amory na krótsze. U mnie po roku gleby seryjne jeszcze żyją i nie dają znaku umieralności. Mam sprężyny HR i auto zeszło jakieś -40 od serii.
....... Było 121,8 KM i 253,1 Nm .......
....... Było 137,1 KM i 303,2 Nm .......
....... Było 154,5 KM i 339,7 Nm .......
EcuProject Jest 140 KM i 195 Nm Pb
A czy przy sprężynach -40mm widać już jakąś glebę czy auto jest jeszcze dość wysoko? Ile mniej-więcej cm nad ziemią są progi auta i miska olejowa? Najbardziej interesuje mnie gleba z umiarkowaniem, żeby miska olejowa nie była uszkadzana na każdej dziurce, ale jedna gleba to gleba więc wiem, że trzeba uważać:)