Witam.
Na wstępie napiszę, że przejrzałem wszystkie tematy związane ze sterownikiem zamka w tolku 1L, żaden nie odpowiada na moje problemy, żaden temat nie pasuje do mojego modelu sterwonika uniwersalnego.
AUKCJA:
http://allegro.pl/uniwersalny-sterownik ... 13693.htmlMoje auto: toledo 1L z 92r, centralny zamek pneumatyczny na pompkę w bagażniku, jest moduł komfortu i domykanie szyb z kluczyka.
Zakupiłem sterownik uniwersalny na allegro o nazwie CARPROTECT BX20 z kluczykiem scyzoryk. Prosiłem tych dekli, żeby mi dali dokładny schemat do toledo 1L lub pomogli z instalacją jeżele go nie posiadają. Schematu nie dostałem takiego jak chciałem, kontaktu z nimi brak, w opakowaniu brakuje diody led z oprawką. Kij z tym.
Muszę prosić Was o pomoc jak to zainstalować, bo ze schematu i tego co wyczytałem na Waszym forum + google to wiem tylko jak kierunkowskazy podłączyć 8)
Dołączam schemat jaki dostałem (kolory kabli na wtyczce do sterownika pasują ale instrukcja obsługi jest chyba od innego kluczyka bo nie ma takiego przycisku jak na PKT 4 w instrukcji obsługi). Zworki już ustawiłem na sterowanie pneumatyczne (3.5s)
Najbardziej zależy mi na tym, abyście doradzili mi co podpiąć do czego aby przy zamykaniu było domykanie szyb na pilota (mam na kluczyk aktualnie, słyszałem że u nas jest sterowanie plusem a na tym sterowniku minusem więc co zrobić, aby się domykały szyby) i JAK SIĘ DA to aby przy zamykaniu włączał się też klakson (że niby mam alarm :P ale z tym to na koniec )
Bardzo proszę o pomoc, bo już mi tydzień ten sterownik leży.
Pytanie na marginesie: czy w tym aucie jest OTWIERANIE szyb z kluczyka? Bo u mnie jest tylko zamykanie i nie wiem czy coś jest zepsute, czy tego po prostu nie ma.