Z tyło po prawej stronie pod lampą jak się zaczyna tylko zderzak mam widoczne takie małe rude burchle. Jak to najlepiej zrobić i czy samemu w ogóle się w to bawić.
Kupiłem i muszę przyznać - super sprawa. Jasne, że nie dorównuje twardym woskom, ale umycie auta z woskowaniem zajęło mi może z godzinkę. Przy czym nie trzeba uważać na plastiki, uszczelki, itp (wręcz przeciwnie - warto je też nawoskować i dodać blasku). Więc mam twardy wosk na całe wolne soboty i turtle wax ice na szybkie mycie z woskowaniem.
Witam
Chcę sobie kupić polerkę do auta bo jak sami dobrze wiecie ręczne nakładanie wosku i polerowanie zajmuje trochę czasu i jest dość męczące.
Używacie takich polerek? Możecie coś polecić??
Nie szukam profesjonalnego sprzętu do warsztatu blacharskiego tylko raczej coś dobrego do weekandowego polerowania co nie zepsuje się po kilku użyciach.
do samego nakładania wosku polerki nie ma co kupować, a do próby polerowania lakieru nie ma sensu kupować taniego sprzętu bo wydasz kase, namęczysz sie a efekt bedzie mierny i krótkotrwały. do woskowania to najlepiej mieć:
-dobry szampon który zmyje ogólny syf,
-coś na resztki smoły, asfaltu itd jakiś tar remover - np prickbort ok 40 zł za litr
-glinke żeby oczyścić lakier z tego czego nie udało sie usunąć removerem - np valetpro żółta za ok 33zł
-jakiś pre-wax albo ipa - żeby przygotować lakier pod wosk
-sam wosk - coś lepszego niż to co mamy w marketach - z budżetowych najpopularniejszy collinite 476 albo fk1000p - kosztuje poniżej stówki duża pucha ale przy jednym aucie starczy chyba na wieczność
-jakaś dobra fibra, najlepiej kilka sztuk + np eurow shag - fajna puszysta;]
sam wosk można nakładać aplikatorem za pare zł albo czystymi rękami.
ja używam wosku fk i wbrew opiniom ze ciężko sie z nim pracuje kupiłem go i jestem zadowolony.