Który lepszy?

Luźne gadki o wszystkim
Awatar użytkownika
Goro
Forumowicz

Który lepszy?

Post autor: Goro »

Witam Szanowne Panie i Reszte Ekipy :570:

Chciałem zapytać, który z tych dwóch tabletów jest Waszym zdaniem godny większej uwagi.

http://www.mgsm.pl/pl/porownanie/5949/5402/0/0/

Ewentualnie 7.0 :oops: http://www.mgsm.pl/pl/katalog/samsung/galaxytab2/
Awatar użytkownika
vwir
Zasłużony
Auto: DS5, Leaf
Model: 2.0HDI, EE

Który lepszy?

Post autor: vwir »

Czy ja dobrze widzę, że jeden z nich nie ma gniazda na karty pamięci? Nie chce mi się w to wierzyć... Patrz też, żeby obsługiwał 3G 900MHz - zawsze to będziesz mógł odpalić darmowy net z aero2.
Tych konkretnych tabletów nie używałem, więc wiele nie pomogę. Mój ma nieco mocniejszy procek (czterordzeniowiec, Tegra 3 1,3GHz) i muszę przyznać, że wydajności to mu nie brakuje. Pamięć 1GB też w zupełności wystarcza.
Awatar użytkownika
Goro
Forumowicz

Który lepszy?

Powiem szczerze, że nie słyszałem nic dobrego o Tegrze, ale nie wiem czy to nie było o 2. A jaki tablet masz?
B
Bartosz_n
Forumowicz
Auto: Seat Toledo 1L
Model: 1.9.TDI

Który lepszy?

Post autor: Bartosz_n »

Też właśnie mam problem z wyborem tableta.
Co prawda ja poszukuje tego sprzęta o przekątnej 7 cali.
Do czego potrzebujesz go ?
osobiście rozglądam się za tym co prawda nie ma slotu kart , hdmi ani 3G ale prędkością po prostu powala.
Gry śmigają aż przyjemnie. http://www.spidersweb.pl/2012/09/nexus- ... s-web.html

Z tych co podałeś to znacznie lepsze parametry ma Galaxy Tab 2
a 7 cali dla Ciebie to za mało?
Awatar użytkownika
Goro
Forumowicz

Który lepszy?

Owszem, chcę go trocha zamiast netbooka, i trochę do zabawy, a 7" to niewiele więcej niż mój telefon(niecałe 2x)
B
Bartosz_n
Forumowicz
Auto: Seat Toledo 1L
Model: 1.9.TDI

Który lepszy?

Post autor: Bartosz_n »

Goro pisze:a 7" to niewiele więcej niż mój telefon(niecałe 2x)

Tak samo i ja myślałem na początku ale gdy tak się dłużej zastanawiałem to stwierdziłem, że 7 spokojnie zmieści się w kieszeni. 10 jest mniej wygodna. Ale to oczywiście tylko moje zdanie. :oops:

Do zabawy to może wystarczy ale pewnie z nie którymi lepszymi grami będzie problem. Tak jak pisał vwir, TEGRA 3 to jest potęga. Nie zastąpiony do gierek.
Jest spory wybór w tym przedziale cenowym ale jakoś nie mam pojęcia co Ci innego doradzić.
Awatar użytkownika
Goro
Forumowicz

Który lepszy?

Akuratnie koniecznie chcę SGT2, najchętniej 10.1" dlatego o innych nie pisałem :-P
Awatar użytkownika
vwir
Zasłużony

Który lepszy?

Ja mam iconia tab A510. Przekątna 10,1 - zapomnij o noszeniu w kieszeni ;) Zresztą w sumie nie wiem, po co miałbym nosić tableta w kieszeni - do okazyjnego skorzystania z neta wystarcza smartfon. Przy tak dużej przekątnej bardzo wygodnie pisze się na ekranowej klawiaturze. Zawsze byłem przeciwnikiem takich klawiatur (nawet telefon mam w wersji z dotykowym ekranem i fizyczną klawiaturą) ale gdy spróbowałem na tablecie to jest ok. Przy 7 calach pewnie nie byłoby tak dobrze.
Awatar użytkownika
Danielek.
Forumowicz
Auto: Seat Toledo 1M
Model: 1.9

Który lepszy?

Post autor: Danielek. »

Dopisze się żeby nie robić smietnika bo zbytnio nie odbiega od tematu :)
Posiadam HTC Wildfire S i trochę przycinają się na nim gry więc wpadłem na pomysł żeby podkręcić procesor obecnie 600Mhz tylko nie bardzo wiem jakich programów należy użyć żeby to zrobić... Może na forum znajdzie się ktoś obeznany w tego typu modyfikacjach?
Awatar użytkownika
vwir
Zasłużony

Który lepszy?

W moim smartfonie wrzuciłem soft od xda developers i tam miałem opcję podkręcania procka. Nie jest to HTC, tylko sony ericsson, ale możesz spróbować pójść w tą samą strone.
ODPOWIEDZ